Ishockey

Frederikshavn tæt på landsholdsspiller - et kæmpe scoop, siger direktør

Jesper Jensen i den danske landsholdstrøje ved VM på hjemmebane i 2018. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Jesper Jensen har spillet flere sæsoner i Frederikshavn White Hawks og ser frem til at vende 'hjem'. Parterne er enige om de økonomiske vilkår.

Ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks er tæt på at skrive kontrakt med den mangeårige danske landsholdsspiller Jesper Jensen.

Det oplyser direktør Henrik Andersen til TV 2 SPORT.

- Det vil være en af de absolut største aftaler, som klubben nogensinde har lavet. Det er der slet ingen tvivl om, lyder det fra Henrik Andersen.

Direktøren slår fast, at Jesper Jensen endnu ikke er skiftet til den nordjyske ishockeyklub, men meget tyder på, at det vil ske inden for den kommende tid.

- Vi er i god dialog omkring en flerårig aftale. Der er stadig noget økonomi, som skal på plads, men det vil være et kæmpe scoop for klubben at hente ham hjem, siger Henrik Andersen.

Begge parter er enige om de økonomiske vilkår, og Frederikshavn White Hawks skal derfor finde den økonomiske opbakning til topspilleren. Ifølge direktøren har klubben en loyal sponsorkreds, så Henrik Andersen tror og håber, det lykkes at sikre den eftertragtede underskrift.

- Jesper Jensens spillemæssige kvaliteter er i top, men samtidig er han en populær person og en ledertype, der kommer med en professionel indstilling, lyder skudsmålet fra Henrik Andersen.

På den lange bane kan han blive rigtig vigtig for klubben

Henrik Andersen, direktør Frederikshavn White Hawks

Mangler DM-guld

Den 33-årige ishockeyspiller kender Frederikshavn White Hawks indgående og spillede i perioden fra 2004 til 2011 i den nordjyske ishockeyklub - med undtagelse af sæsonen 2007/2008, hvor han tørnede ud for Gentofte.

De seneste fem sæsoner har Jesper Jensen spillet i den bedste svenske ishockeyrække med pæn succes. I sæsonen 2016/2017 vandt han SM-sølv med Brynäs og var samtidig tæt på at blive topscorer.

Den seneste sæson har han tørnet ud for Malmø Redhawks, og ishockeyspilleren ser nu frem til - formentlig - at vende 'hjem' til det nordjyske.

- Frederikshavn White Hawks har en kæmpestor plads i mit hjerte. Det er helt klart min klub med masser af gode minder, især fra de sidste par sæsoner, hvor vi var tæt på at vinde guld, men det mangler jeg stadigvæk, siger Jesper Jensen til det lokale medie Kanal Frederikshavn.

Han kalder tiden for "moden" til at vende hjem og siger, at han stadig er sulten efter at vinde guld med høgene fra Nordjylland.

En bedrift, som Jesper Jensen var tæt på i sæsonen 2010/2011, hvor White Hawks tabte DM-finalen til Herning.

Langvarig rolle i klubben

Hvis klubben sikrer sig Jesper Jensens underskift, vil den få en varighed på tre til fire år, men direktøren ser endnu større perspektiver med ishockeyspilleren.

For Jesper Jensen kan sagtens få en anden og langvarig rolle i klubben efter sin aktive karriere.

- På den lange bane kan han blive rigtig vigtig for klubben, fastslår Henrik Andersen.

Ifølge direktøren skal der findes en afklaring inden for de kommende ti dage.

Jesper Jensen har spillet 150 landskampe for Danmark og lavet 37 mål samt 68 assists. Han har deltaget i ni VM-slutrunder i perioden fra 2009 til 2019.