Ishockey

NHL-dansker i historisk kamp: - Kommer jeg nok aldrig til igen

Oliver Bjorkstrand med nummer 28 på hjelmen scorede i den historiske NHL-kamp. Dan Hamilton / Ritzau Scanpix

Oliver Bjorkstrand tabte natten til onsdag den første playoff-kamp i serien mod Tampa Bay, som først blev afgjort efter fem ekstra perioder.

Han er vant til en arbejdsdag, som byder på mellem 15 og 20 minutter på isen. Natten til onsdag kom arbejdsdagen næsten op på det dobbelte.

Columbus Blue Jackets' dansker spillede knap 38 minutter i vanvidskampen mod Tampa Bay Lightning, som først blev afgjort i den femte ekstraperiode.

- Jeg kommer nok aldrig til at spille en så lang kamp igen. Det var en kamp, der aldrig ville ende, siger Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

- Det var hårdt, må jeg indrømme. Til sidst havde jeg ikke meget energi til at gøre en forskel. Det handlede om at prøve at undgå at lave fejl, så man ikke skulle jagte rundt for at rette op på dem.

Hver periode varer 20 minutter, så kampen kom til at strække sig over 150 minutter, hvilket gjorde det til den fjerdelængste kamp i NHL's historie.

Kampen blev spillet klokken 15 lokal tid, men da den trak alvorligt meget ud, blev indtagelsen af føde et problem.

- Jeg spiste mit store måltid klokken 10, og så fik vi en snack, inden vi kørte i hallen. Men da klokken blev både 18, 19 og 20, meldte sulten sig. Så måtte vi bare spise det, der var i hallen. Proteinbarer og så videre.

Oliver Bjorkstrand giver holdkammeraterne knockles efter sin scoring.

Bragte holdet foran

Oliver Bjorkstrand lignede et forsigtigt bud på en matchvinder, da han i anden periode bragte Blue Jackets foran med 2-1.

Lightning fik dog udlignet og sendte kampen i forlænget spilletid.

- Det er dejligt, at jeg fik scoret. Jeg vil gerne have det som en vigtig del af mit spil, og derfor var det dejligt at få det sat ind.

Bjorkstrand har i indeværende sæson scoret 22 mål og lavet 15 assists.

Kamp igen efter mindre end 48 timer

Kampen er ottendedelsfinalen i NHL-slutspillet Stanley Cup, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Torsdag klokken 21 dansk tid skal holdene igen i aktion.

- Det var hårdt at stå som taber til sidst. Det værste er, at man har brugt rigtig mange kræfter og energi på noget, der endte med et nederlag. Men nu skal vi fokusere på næste kamp. Det er det vigtigste.

Årets slutspil bliver spillet uden tilskuere på grund af coronapandemien, hvor holdene lever i en boble for at mindske risikoen for udbrud af smitte.

Det gør det hele væsentligt anderledes, men ikke desto mindre meget specielt.

- Alle drømmer om at løfte trofæet foran sine fans og køre parade foran dem. Men på en underlig måde kan man jo for alvor skrive historie ved at vinde den her Stanley Cup, siger Oliver Bjorkstrand.

- Den er helt unik på sin egene måde. Men man ville lyve, hvis ikke man helst ville vinde den med fans. På den anden side er en Stanley Cup en Stanley Cup. Det er alles drøm.