Ishockey

Landsholdskeeper på mesterskabsjagt

Sebastian Dahm vender tilbage til østrigsk ishockey og topholdet Klagenfurter AC. Joe Klamar / Ritzau Scanpix

Sebastian Dahm skifter til de østrigske rekordmestre på en et-årig kontrakt.

Den danske landsholdskeeper Sebastian Dahm vender tilbage til østrigsk ishockey, efter han torsdag skrev en et-årig kontrakt med Klagenfurter AC.

Fra 2015-17 spillede han for Graz 99ers, og nu er han efter tre sæsoner i tysk ishockey tilbage i Alpelandet.

- Det var lige, hvad jeg havde drømt om. Nu kommer jeg til en klub, hvor jeg skal spille med om mesterskabet, siger Dahm til TV 2 SPORT.

Der var også muligheder i Tyskland, men den 33-årige målmand var ikke i tvivl, da der kom et endegyldigt bud fra østrigerne.

- Det er et tophold. Det er det hold, der har vundet flest mesterskaber, og et hold, der går efter at vinde mesterskaber hvert år. Og det er en udfordring, jeg godt kunne tænke mig.

Selvom meldingen fra Klagenfurt er, at den danske målmand skal ned og kæmpe med holdets andre keepere om pladsen som førstemålmand, så er det en helt anden dagsorden, som Sebastian Dahm tager til Østrig med.

- Jeg tager derned for at tage pladsen i målet, og jeg tager også derned for at føre holdet til endnu et mesterskab. Det er helt sikkert ambitionen.

Jagter mesterskab nummer 32

Klagenfurter AC vandt det seneste mesterskab, der blev spillet om i den østrigske EBEL i 2019. For som så mange andre steder, så blev turneringen ikke spillet færdig i sidste sæson på grund af covid-19, og dermed blev der ikke kåret en mester.

På samme måde kom pandemien også på tværs af mange kontraktforhandlinger i sportens verden. Og selvom det er senere end normalt, at Sebastian Dahm har fundet sin nye arbejdsgiver, så var han aldrig presset af situationen.

- Det havde sikkert været noget andet, hvis jeg havde set, at pladserne og mulighederne rundt omkring var lukket. Men der var åbningerne, og jeg var hele tiden i dialog med klubben. Så jeg har været rimelig optimistisk.

Sebastian Dahm og Klagenfurter AC starter sæsonen den 25. september, hvor holdet jagter mesterskab nummer 32.