Ishockey

Efter kritik: NHL bakker op om protester og udsætter kampe

Evander Kane er en af de spillere, der har været efter NHL for ikke at aflyse kampe. Ezra Shaw / Ritzau Scanpix

Den nordamerikanske ishockeyliga udsætter slutspilskampe for at bakke op om protester mod politivold og racisme.

Den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, udskyder torsdagens og fredagens kampe i slutspillet.

Det oplyser ligaen i en pressemeddelelse.

- Vi forstår, at tragedierne, der involverer Jacob Blake, George Floyd, Breonna Taylor og andre kræver, at vi må anerkende dette øjeblik, skriver NHL i en meddelelse på Twitter.

Heri oplyser man, at beslutningen er truffet i enighed mellem spillerforeningen og ligaen.

- Vi forpligter os til at arbejde for at bruge vores sport til at skabe positive forandringer i vores samfund, skriver NHL.

Dermed bliver ishockeyligaen den seneste amerikanske liga, der bakker op om de protester, der for alvor tog fart, da basketballmandskabet Milwaukee Bucks boykottede deres NBA-slutspilskamp mod Orlando Magic onsdag aften.

NBA-mandskabet valgte at se stort på kampen i slutspillet fordi de ville bakke op om de protester, der er kommet i kølvandt på politiets nedskydning af Jakob Blake i Kenoha Wisconsin. Det medførte en mindre lavine, hvor både baseballkampe og fodboldkampe blev udsat.

I NHL derimod valgte man at gennemføre onsdagens slutspilskampe, hvilket medførte en del kritik både fra farvede ishockeyspillere i Hockey Diversity Alliance, men også fra andre nordamerikanske sportsstjerner.

Beslutningen betyder at kampene fredag mellem Philadelphia Flyers og New York Islanders, samt Vegas Golden Knights og Vancouver Canucks er udsat. Fredag skulle Boston Bruins have spillet mod Tampa Bay Lightning og Colorado Avalanche skulle have mødt Dallas Stars.

Beslutningen kommer ikke til at få betydning for nogle af NHL-danskerne, da de alle er slået ud af slutspillet.