Ishockey

Landstræner jubler: Et kæmpe plus for ligaen

Heinz Ehlers glæder sig på vegne af de danske ishockeyfans over den hjemvendte landsholdskvartet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En hjemvendt landsholdskvartet giver et løft til Metal Ligaen og dens tilskuere, mener landstræner Heinz Ehlers.

Når Metal Ligaen fredag aften åbner til en ny sæson, så er det ny begyndelse for fire erfarne landsholdsspillere, der er vendt hjem til den danske liga.

Mads Christensen og Mathias Bau er at finde i Herning Blue Fox, Nichlas Hardt skøjter på isen i Rungsted Seier Capital, og så er Jesper Jensen vendt hjem til Frederikshavn White Hawks. Og det har den danske landstræner Heinz Ehlers svært ved at skjule sin begejstring for i første omgang.

- For ligaen og tilskuerne, så er det et kæmpe plus, at de er i Danmark nu, siger Ehlers til TV 2 SPORT.

Nye roller - ny effekt

Men landstræneren erkender også, at det kan give bagslag i forhold til landsholdet, at kvartetten, der vil være i spil til VM-pladserne i maj næste år, ikke længere er at finde i stærkere ligaer som den tyske og svenske.

- Det kan naturligvis gå ud over deres tempo og intensitet, mener Ehlers.

- Men det kan også have en effekt, at de nu får andre roller på holdet, hvor de får mere spilletid. Så det kan sagtens blive positivt for dem.

Heinz Ehlers mener også, at der allerede nu i ligaen findes de gode eksempler, som kan tages frem, når snakken falder på hjemvendte spillere og deres muligheder for at være med blandt landstrænerens udvalgte.

- Julian Jakobsen og Morten Poulsen har vist, at man sagtens kan spille vigtige roller på VM-holdet og spille i Metal Ligaen. Det har de jo gjort i nogle sæsoner nu.

- Der er ingen, der skal afskrives, fordi de spiller i Danmark.

Glæder sig til at være tæt på

For Heinz Ehlers' vedkommende, så er det for alvor nu, at han træder ind på scenen som fuldtidsansat landstræner uden et klubjob ved siden af.

- Jeg glæder mig til endelig at have tid til at komme ud i hallerne og til klubberne og se kampene helt tæt på og følge nogle træninger, lyder det fra den 54-årige nordjyde.

Og han lægger ikke skjul på, at han ser frem til en sæson, hvor der er sket et kollektivt løft.

- Mit indtryk er, at alle er optimistiske og har fået forstærket sig godt. Det virker til, at kvaliteten er bedre. Og så er det jo ekstra spændende med de spillere, der er vendt hjem.

Det er muligt at se en af de hjemvendte få comeback i ligaen fredag aften. Det sker, når Nichlas Hardt går på isen for Rungsted Seier Capital i udekampen mod Esbjerg Energy. Det er fredag klokken 19.00 på TV 2 SPORT.