Ishockey

Corona-nedlukning: Måtte efterlade kæresten og flytte fra hjembyen

Sidste sæson vandt Frederikshavn White Hawks Final Four - det titelforsvar hænger nu i en tynd tråd. Rasmus Søndergaard (tv) var i den forbindelse skadet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Onsdag aften skulle Frederikshavn White Hawks have spillet Metal Liga-opgør. I stedet er holdet lukket ned som resten af Nordjylland.

Det var en noget anderledes mandag morgen for Sebastian Brinkmann og Mads Iversen.

Normalt ville de være på vej på job. Men i mandags læssede de bilen hjemme i Aalborg med masser af tøj, deres PlayStations, computere og et tv.

For de nordjyske restriktioner betød, at de to ishockeyspillere fra Frederikshavn White Hawks måtte flytte på hotel i Frederikshavn, så de under den nordjyske nedlukning kan træne med holdkammeraterne.

- Jeg efterlader en kæreste hjemme i lejligheden. Men det er sådan, det er, og det er vi begge to med på, fortæller Sebastian Brinkmann om den midlertidige flytning.

Onsdag aften skulle nordjyderne have taget imod Rungsted Seier Capital i et vigtigt opgør om point i Metal Ligaen, og dermed også kæmpe om at komme med i årets Final Four.

Nu får begge hold halvandet point, og frederikshavnerne kommer, som det ser ud nu, ikke i kamp før den 6. december.

- Det er et træls tidspunkt. Det er kampe, man bliver bedre af, og derfor kan vi miste lidt under nedlukningen, mener Brinkmann.

Detaljer kan pudses af

Men de manglende kampe betyder i stedet, at der bliver masser af mulighed for at træne og få rettet op på de skavanker, der har vist sig i en noget svingende sæson.

- Vi sluttede ikke specielt godt af, siger backen Rasmus Søndergaard, der nåede sin kamp nummer 600 for nordjyderne, inden der blev lukket ned.

- Nu giver det os en mulighed for at få trænet rigtig godt.

Forwarden Nikolaj Krag Christensen er i samme båd.

- Heldigvis kan vi komme i hallen, ellers så kunne det godt blive fire lange uger, siger Krag, der indtil videre har lavet ni point i denne sæson.

- Nu har vi masser af tid til at træne på de små detaljer, se videoer og få rettet op på vores power play.

Hader træningslejre

Men selv om spillerne ser frem til at få rettet detaljerne til, så ved Frederikshavns finske træner, Jari Pasanen godt, at det er en sandhed med modifikationer.

- Spillerne vil spille kampe. De hader træningslejre. Og nu tager vi en træningslejr på tre uger, fortæller finnen.

Desværre mener Pasanen også, at det ikke bliver til en gentagelse af Final Four-triumfen i sidste sæson. De to resterende kampe i det regnskab bliver ikke spillet, og dermed er White Hawks sikker på at slutte på 24 point. Det efterlader SønderjyskE og Herning med gode muligheder for at gå forbi nordjyderne.

- Det er udenfor vores rækkevidde, og der er ikke noget, vi kan gøre ved det, lyder det fra finnen, der i stedet mener, at tiden under nedlukningen skal bruges til at fokusere på at vende tilbage til sæsonstarten.

- Vores motivation skal være at få os tilbage til at spille, som vi gjorde tidligere. Og så være klar til slutspillet.

Håbet hos finnen er, at hans mandskab med pausen midt i sæsonen kan stå skarpere mentalt, når de afgørende grundspilskampe går i gang op mod slutspillet.

- Det er temmeligt specielt. Jeg har aldrig oplevet at holde en måneds pause midt i sæsonen. Så jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente.

- Men nedlukningen har ikke ændret ret meget for mig. Jeg bor fem minutter fra hallen, og jeg tilbringer det meste af dagen der. Det er min kone, der er udfordret. Hun kan godt lide at shoppe i Aalborg en gang om ugen. Det sker så ikke nu.