Ishockey

Herning vandt vital kamp - håbet om Final4 lever

Herning var tvunget til sejr i ordinær spilletid mod SønderjyskE for at holde liv i chancen for en plads i Final4.

Top-4 i den danske ishockeyliga kvalificerer sig til pokalturneringens Final4, når der er spillet 16 runder.

Derfor var Herning presset til sejr i ordinær spilletid mod SønderjyskE for at holde liv i drømmen. De stod for presset med en 2-0-sejr.

Aalborg, Rungsted og Esbjerg har allerede sikret sig en plads i Final4, men der er tre klubber, der kan sikre sig den sidste plads.

  • Frederikshavn 22,5 point (15 kampe)
  • SønderjyskE 20 (14 kampe)
  • Herning 19,5 (14 kampe)

Grundet nedlukningen af Frederikshavn Kommune tildeles holdet og dets modstandere 1,5 point per kamp. Frederikshavn og Herning 'mødes' i en af de resterende kampe, så de er begge sikret 1,5 point mere.

Det betyder altså, at Herning med en sejr over Rungsted kan komme á point med Frederikshavn. Får SønderjyskE fem point i deres næste to kampe mod Rødovre og Esbjerg, er de sikre på fjerdepladsen.

Ny nummer et

/ritzau/

Fredag aften fik Metal Ligaen samtidig nyt førerhold.

Med en sejr på 5-4 vandt Esbjerg Energy for anden gang på to dage over Aalborg Pirates, som dermed mistede førstepladsen i ligaen.

Samtidig vandt Rungsted Seier Capital nemlig hjemme med 2-1 over Herlev Eagles og kom op på 32,5 point for 14 kampe.

Aalborg ligger på andenpladsen med 30 point og har Esbjerg lige i hælene. Vestjyderne er på tredjepladsen med 29,5 point.

Esbjerg var foran 2-0, da der var spillet syv minutter. Felix Maegaard Scheel bragte værterne i front efter bare 19 sekunder, og han stod selv for oplægget til Søren Nielsens mål til 2-0.

Før perioden var omme, var Esbjerg kommet på 4-2, og den stilling holdt frem til tredje periode, hvor Aalborg skabte spænding om resultatet med et lille kvarter igen.

Pierre-Olivier Morin reducerede for nordjyderne, og kort efter udlignede Kirill Kabanov.

Men Christian Wejse afgjorde kampen til Esbjergs fordel, og dermed fulgte vestjyderne op på torsdagens sejr over samme modstander på bedst mulig vis.

Rungsteds sejr over Herlev blev sikret med to scoringer i anden periode. Bundholdet Odense Bulldogs vandt 6-4 over Rødovre Mighty Bulls, der ligger næstsidst i ligaen.