Ishockey

Topholdet Rungsted får midtjyske klø på egen is

Rungsted tabte 2-3 hjemme til Herning, mens de nærmeste topkonkurrenter vandt i Metal Ligaen.

Rungsted Seier Capital kom for sent i gang og satte derfor point til i toppen af Metal Ligaen tirsdag aften.

På hjemmebane i Hørsholm måtte Rungsted-spillerne skøjte af isen efter et 2-3-nederlag til Herning Blue Fox, ligaens nummer fem.

Det er anden gang på tre dage, at Rungsted taber til Herning i ligaen.

De jyske gæster vandt første periode med 2-0, og da føringen var udbygget til 3-0 efter anden periode, så det svært ud for Rungsted. Hjemmeholdet fik dog skabt maksimal spænding med to reduceringer af canadieren Tim Daly i første halvdel af tredje periode, men en udligning kom aldrig.

Rungsteds nærmeste rivaler i tabellen lukrerede på topholdets nederlag.

Aalborg Pirates levede op til favoritværdigheden i hjemmekampen mod bundproppen Odense Bulldogs, da nordjyderne vandt med 4-0. Rutinerede Julian Jakobsen blev dobbelt målscorer for Aalborg, som nu er 3,5 point efter Rungsted.

Esbjerg Energy er yderligere 0,5 point efter i tabellen. Vestjyderne tog nemlig en kneben sejr på 4-3 ude over Frederikshavn White Hawks. Esbjerg førte 3-0 efter første periode, men også her var føringen tæt på at blive sat over styr.

Sønderjyske indtager fjerdepladsen, men Vojens-klubben skuffede tirsdag på hjemmebane, da Herlev Eagles rejste hjem med en 3-2-sejr i bagagen efter forlænget spilletid.