Ishockey

Stime af aflysninger spænder ben for ishockeylandshold

I alle årgange ligger danske ishockeylandshold underdrejet, fordi coronarestriktioner kommer på tværs.

Planlagte samlinger er blevet aflyst på stribe, og landshold på alle niveauer har ligget stille i månedsvis.

Sådan er situationen i Danmarks Ishockey Union, hvor en noget frustreret talentchef og U20-landstræner Olaf Eller har måttet se de fleste af sine planer for efteråret forsvinde i coronatågerne.

- Jeg planlægger en masse samlinger - og gerne to eller tre forskellige varianter - og inden vi kommer i gang, bliver alle varianter fjernet. Sådan har sportsafdelingen i DIU arbejdet siden september, siger Eller.

Mens den bedste række, Metal Ligaen, foreløbig har kunnet gennemføre sæsonen uden alt for mange aflysninger, ser det anderledes ud på andre niveauer.

Talent- og ungdomsligaerne er blevet afbrudt i flere omgange og har ligget helt stille siden midten af december, hvor landet reelt blev lukket ned igen.

Landshold i alle årgange har - med undtagelse af kvindernes A-landshold - været på pause siden august. A-landsholdet for herrer var senest i kamp helt tilbage i februar.

Missede vigtig samling

U20-landsholdet er ganske vist på Team Danmark-ordning og har derfor ret til at samles. Men en planlagt træningslejr tidligere på måneden blev droppet, da restriktionerne i det øvrige samfund blev strammet.

Samlingen skulle have været første skridt mod næste års U20-VM, efter at denne sæsons udgave af turneringen blev aflyst.

De manglende landsholdssamlinger gør ondt, fordi hovedparten af spillerne lige nu er afskåret fra klubtræning og kampe på grund af coronarestriktioner.

Det gælder alle de spillere, der ikke spiller i den bedste række, Metal Ligaen.

- På det hold, der bliver næste års U20-landshold, er der lige nu kun tre-fire stykker, der spiller på liganiveau. Resten spiller i talentligaen, og de kan ikke træne på ubestemt tid.

- At samle dem er derfor af meget stor vigtighed, siger Olaf Eller.

Helt anderledes en vanligt

Lige nu ved ingen, om det bliver muligt at samles og spille kampe i den næste, fastlagte landsholdstermin til februar.

- Vi skal diskutere, hvordan vi skal gribe det an, hvis restriktionerne forlænges.

- Så bliver vi nødt til at gøre ekstra indsats for de spillere, der ikke engang træner længere. Det bliver en helt anderledes planlægning, end vi er vant til, siger Olaf Eller.

Han slår dog fast, at der skal meget til, at kvindelandsholdets februarsamling bliver aflyst.

Kvinderne spiller allerede i april A-VM i Canada. De er også de eneste, der har været samlet i efteråret, da man i november spillede to testkampe mod Sverige og Norge.