Ishockey

Rutineret svensker sørger for Rungsted-sejr i topkamp

Rungsted vandt topkamp over Aalborg med 3-0, og tidligere ligatopscorer gjorde comeback med hattrick i Herlev.

Der er sat en stopper for topholdet Aalborg Pirates' sejrsstime i Metal Ligaen.

Efter seks ligasejre i træk måtte nordjyderne søndag skøjte af isen i Hørsholm med et 0-3-nederlag til Rungsted Seier Capital i en topkamp.

Den 35-årige svensker Mattias Persson blev hjemmeholdets store helt, da han to gange i anden periode sendte pucken ind bag George Sørensen i Aalborg-målet.

I tredje periode supplerede unge Bertram Jelert sin svenske holdkammerat på måltavlen.

Som følge af sejren er Rungsted tilbage på ligaens andenplads og har fem point op til Aalborg, som også står noteret for en kamp mere.

Længere nede i rækken vandt Herlev Eagles hjemme det storkøbenhavnske opgør over Rødovre Mighty Bulls med 4-3, selv om gæsterne førte 3-1 fem minutter inde i tredje periode.

Svenske Jesper Thörnberg, der 23. december indgik en kontrakt med Herlev, fik et flot comeback på holdet, som han også repræsenterede i 2018/19-sæsonen.

Dengang blev han hele ligaens topscorer, og den 29-årige forward viste søndag, at han stadig er målfarlig. Han stod således bag tre af Herlevs scoringer i sejren.

Med sejren er Herlev nu nummer seks i rækken, mens Rødovre forbliver på ottendepladsen.

Senere søndag aften vandt Sønderjyske 4-2 ude over rækkens absolutte bundhold, Odense Bulldogs, selv om fynboerne var foran både 1-0 og 2-1.

Sønderjyderne indtager sjettepladsen med 0,5 point mere end Herlev.