Ishockey

Scorer 164 millioner: - Det er lidt vanvittigt, siger Bjorkstrand

Oliver Bjorkstrand er glad for, at han har fremtiden på plads. Han kan dog ikke helt forstå det store beløb, han står til at modtage.

Der er ikke noget at sige til, at Oliver Bjorkstrand har svært ved at holde smilet tilbage, når han i fremtiden skal tjekke saldoen på sin konto.

Den 25-årige ishockeyspiller har nemlig forlænget sin kontrakt med NHL-klubben Columbus Blue Jackets, så der nu er lagt fem år på kontrakten. Den gælder nu til sæsonen 2025/26 og har en værdi af 27 millioner dollars. Det svarer til 164 millioner kroner.

Dette kan virke som et stort beløb for mange, og det er det også for Bjorkstrand.

- Det er svært at forstå. Det er også derfor, at man ikke siger nej til sådan en kontrakt. Det skal nok lige synke ind. Det er et stort tal og lidt en vanvittig følelse, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

- Jeg behøves ikke at bekymre mig om noget i de næste seks år og forhåbentlig også lidt længere end det. Det er lidt vanvittigt.

Kan fokusere på fremtiden og holdet

Oliver Bjorkstrand er noteret for 65 mål og 68 assists i 246 kampe i NHL-karrieren for Columbus Blue Jackets, som han fik debut for i 2015/16-sæsonen. Danskeren har lavet over 20 mål i to sæsoner i træk og 36 point eller mere i de seneste tre sæsoner.

Bjorkstrand er glad for, at klubben sætter pris på ham, og hvad han har leveret. De har fortalt ham, at de satser på ham i fremtiden.

- For mit eget vedkommende er det dejligt at have det på plads, så jeg ikke skal bekymre om det. Nu kan jeg bare fokusere på ishockey og holdet, så det er rigtig dejligt for mig, siger Bjorkstrand.

Danskeren fortæller, at forhandlingerne om en forlængelse var meget lige til, og han "ville ikke have skrevet under, hvis ikke han var glad for kontrakten".

Det astronomiske beløb

I det bedste amerikanske ishockeyliga, NHL, er det normalt, at man oplyser, hvor meget en spiller kommer til at tjene.

Det gør ikke Oliver Bjorkstrand så meget, at folk ved, hvad der kommer ind på hans konto. Ifølge ham er det faktisk en fordel, når man skal forhandle sin kontrakt.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Det er sådan, det er i ishockey. Som ishockeyspiller er det vigtigt at vide, hvad andre spillere tjener, så man ikke bliver underbetalt og snydt for penge. Det er derfor, det er offentligt, siger Bjorkstrand.

I sidste sæson missede Oliver Bjorkstrand 21 kampe på grund af skader. Det blev alligevel til 49 kampe med 21 mål og 15 assists til følge.