Ishockey

Rungsted snupper førsteplads med straffesejr i topkamp

Canadieren Charlie Sarault blev helten med et mål på straffeslag, da Rungsted vandt 7-6 ude over Esbjerg.

Ishockeyherrerne fra Rungsted Seier Capital er nyt hold på førstepladsen i Metal Ligaen.

Førstepladsen blev erobret med en sjælden sejr på straffeslag, efter at den ordinære kamp mellem Esbjerg Energy og Rungsted endte 6-6.

Rungsted-canadieren Charlie Sarault var den eneste, der scorede på straffe. Hans hold har nu samme pointantal som Aalborg Pirates på andenpladsen, 66,5 point. Esbjerg ligger nummer tre med 64 point.

Nordsjællænderne var ellers på vej mod en udesejr i ordinær tid, hvilket ville have givet lidt mere luft i ligatabellens top.

De første 40 minutter i Esbjerg bød på fem scoringer og en 3-2-føring til hjemmeholdet, før kampen så ud til at tippe i en vanvittig tredje periode.

Med tre scoringer i træk kom Rungsted på 5-3 og siden 6-4, før Christian Wejse og Jannik Christensen med to mål i løbet af kampens sidste tre minutter fik fremtvunget overtid.

Her blev der ikke scoret, og derfor skulle opgøret afgøres i straffeslag.

I søndagens øvrige to kampe i Metal Ligaen vandt Sønderjyske med 4-2 ude over Herlev Eagles, mens Herning Blue Fox bankede bundholdet Odense Bulldogs med 5-1.

Frederikshavn White Hawks skulle have haft besøg af Rødovre Mighty Bulls søndag, men det opgør blev aflyst på grund af et coronaudbrud i Rødovres trup. Aflyste kampe resulterer i halvandet point til hvert hold.