Ishockey

Danmark er stadig i spil som VM-vært, siger formand

Herning kan blive vært for den en af de to puljer ved VM i ishockey.

Danmark er stadig i spil til en rolle som medvært for VM i ishockey, der skal afvikles fra 21. maj til 6. juni.

Det fortæller Danmarks Ishockey Unions (DIU) formand, Henrik Bach Nielsen, der med sin plads i Det Internationale Ishockeyforbunds (IIHF) bestyrelse var med til at fratage uroplagede Hviderusland værtsrollen mandag eftermiddag.

Danmark bød sig i sidste uge til som medarrangør sammen med Letland, der oprindeligt skulle have afviklet VM sammen med Hviderusland. Det samme gjorde Slovakiet.

Det ligger fast, at den ene af de to puljer afvikles i Riga i Letland, og nu er spørgsmålet så, om Letland kan afvikle VM alene, eller om Danmark eller Slovakiet bliver vært for den anden pulje.

- Herning er opsat på at blive værtsby. De synes, at det kunne være interessant. De har netop bevist, at de kan håndtere en boble (EM i håndbold red.) - måske som det eneste sted i Europa med et stort event. Det har de mod på, fortæller Henrik Bach Nielsen til TV 2 SPORT.

Afgørelsen ventes ifølge mediet Hockeytinget at falde inden for et par uger.

Demonstrationer i Hviderusland

Hviderusland har oplevet voldsomme demonstrationer rettet mod præsident Aleksandr Lukasjenko, efter at han i august blev genvalgt.

Oppositionen beskyldte præsidenten for at have svindlet med valget, og EU har siden indført sanktioner mod Lukasjenko.

Flere deltagernationer har lagt pres på IIHF for at få Hviderusland fjernet som vært, og lørdag meddelte hovedsponsoren, Skoda, at man ville trække sig, hvis ikke Hviderusland blev frataget værtsrollen.

Det pres kunne IIHF ikke stå imod.

- Vi mener ikke, at man kan spille et VM i Hviderusland af sikkerhedsmæssige grunde. Derfor var alle terninger kastet, og det kunne ikke blive anderledes end, at vi måtte tage det fra Hviderusland, siger Henrik Bach Nielsen.