Ishockey

Frans Nielsen fik et chok over klubbens beslutning

Ifølge historiens første NHL-dansker er degraderingen i Detroit Red Wings en teknikalitet.

I januar 2007 opnåede han det, som ingen anden dansker havde formået inden. Debut i NHL.

14 år senere er 36-årige Frans Nielsen fortsat en del af verdens stærkeste ishockeyliga, men søndag indløb det, der i første omgang var en mavepuster.

- Jeg fik et chok og tænkte: Hvad nu hvis der er et andet hold, der tager mig?

Frans Nielsen blev placeret på Detroit Red Wings' såkaldte waiver, som teknisk set gjorde det muligt for de andre NHL-klubber at hente danskeren. I 24 timer.

Tidsfrist udløb

Det skete ikke, og derfor bliver Nielsen en del af klubbens taxi squad, som er en slags beredskab under coronapandemien. Fire til seks spillere er på et taxi squad, hvor de kan træne med holdkammeraterne og træde til i tilfælde af coronasmitte.

- Jeg havde da ikke regnet med, det skulle ske, men da de forklarede mig, hvordan det hang sammen, så gav det mening, siger Frans Nielsen til TV 2 SPORT.

- Og nu er jeg igennem, og så er alt tilbage til det normale igen, og jeg regner med at spille i morgen mod Nashville.

Jeg fylder 37 om et par måneder, så afslutningen begynder selvfølgelig at nærme sig

Frans Nielsen, ishockeyspiller

Kom ud af det blå

Nielsen skrev i 2016 en seksårig kontrakt med Detroit Red Wings til en værdi af knap 200 millioner kroner.

Det gør ham til en af ligaens mere løntunge spillere, og en eventuel ny arbejdsgiver skulle altså overtage den resterende del af kontrakten, som løber frem til 2022.

- Jeg lå ikke søvnløs i nat. Det er klart, man får lige et chok, når det kommer ud af det blå, men det gav også mening, da jeg fik det forklaret. Der var ikke noget dramatik på nogen måde.

Hvorom alting er, betyder klubbens beslutning selvsagt, at Nielsen ikke er blandt klubbens bærende spillere. I sæsonen er han primært blevet brugt i fjerdekæden.

Samtidig runder han 37 år i april, men han har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske, når kontrakten udløber i 2022.

- Jeg fylder 37 om et par måneder, så afslutningen begynder selvfølgelig at nærme sig. Jeg har kontakt næste år også, så lige nu tænker jeg, at det er her, jeg er. Men hvis de har andre planer, så kan jeg ikke gøre så meget.

Frans Nielsen har i karrierens løb lavet 470 point i 914 NHL-kampe. I denne sæson er det blot blevet til 3 point i 18 kampe for Red Wings, der er det næstdårligste hold i NHL målt på pointgennemsnit.