Ishockey

Spillere blev hentet tilbage fra omklædningen i kæmpe drama

Flere spillere var på vej i omklædningsrummet, da de troede, at kampen mellem Frederikshavn og Esbjerg var afgjort. De blev bedt om at vende om.

Afslutningen på kvartfinalekampen mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy hører til sjældenhederne.

I syv minutter skulle spillerne vente på at finde ud af, om kampen var slut, eller om de skulle trække i spillertøjet igen og kæmpe videre. Hoveddommeren var nemlig i gang med at afgøre, hvorvidt Frederikshavns Christopher Frederiksens scoring i overtiden til 3-2 skulle godkendes eller ej.

Hans fremragende skud i overtiden fra spids vinkel havde kort forinden fået hele Frederikshavn-holdet til at gå amok. Den betød nemlig, at de tvang serien ud i en syvende og afgørende kamp. Der var dog tvivl om, hvorvidt Esbjerg-målvogter Mads Søgaard havde flyttet sit mål, hvilket kunne annullere scoringen og sende samtlige spillere tilbage på isen.

Dommerne skulle vurdere, om der var uomtvisteligt bevis på, at målet havde rykket sig, inden pucken havde krydset målstregen.

Syv minutter senere kunne dommerne dog pege på midten af banen og dermed markere, at målet fik lov til at stå.

Det var nok meget heldigt for hjemmeholdet, hvis medhjælpere allerede havde fjernet målene fra deres vante pladser og var gået i gang med oprydningen.

Flere af spillerne hvar allerede i gang med at klæde om, da de blev bedt om at vente på en afgørelse.

Matchvinder lukkede øjnene

Dermed blev Christopher Frederiksen med sit fremragende mål den store helt nordpå.

- Jeg kommer ud og mister et halvt skær på vej rundt om backen, men så ser jeg, at den store mand inde i målet åbner et lille hul, og så er det bare at lukke øjnene og håbe på det bedste, siger matchvinderen til TV 2 SPORT.

Nu skal et opgør fredag afgøre, hvem der snupper den sidste semifinalebillet i Metal Ligaen.

Rungsted Seier Capital, Aalborg Pirates og Sønderjyske har allerede spillet sig videre fra de øvrige kvartfinaler.

Frederikshavn vandt sjette kvartfinale mod Esbjerg 3-2 i en kamp, hvor Christopher Frederiksen blev matchvinder. Video: TV 2 SPORT

Referat af Ritzau:

Første periode af tirsdagens kamp i Frederikshavn bød på højt tempo og masser af intensitet.

Frederikshavns Jesper Jensen bragte efter otte minutter værterne på 1-0 med et skud, der blev rettet af.

Allerede inden for samme minut udlignede Esbjerg imidlertid, da David Madsen fra en spids vinkel scorede til 1-1.

Esbjerg havde flest chancer og pressede hårdt på i anden periode, men Frederikshavn var skarpest. Sebastian Brinkman bragte Frederikshavn foran for anden gang, og så øjnede hjemmeholdet en sejr.

Udligning med 23 sekunder tilbage

Vestjyderne fortsatte med at presse Frederikshavn i bund, men marginalerne var i flere tilfælde med værterne, der også kunne takke målmand Filip Larsson, som diskede op med flere store redninger.

Esbjerg førte skudstatistikken 43-17, men først med 23 sekunder igen lykkedes det at udligne. Christian Wejse skød pucken mellem benene på Larsson, og kampen skulle i overtid.

25 sekunder resterede der af kampen, da Christian Wejse bragede pucken i mål til 2-2. Derfor skulle vinderen findes i overtid. Video: TV 2 SPORT

Så skulle der ellers spilles, til der blev scoret. Christopher Frederiksen blev matchvinder med en scoring fra en svær vinkel, men først efter en lang videogennemgang blev scoringen godkendt.