Ishockey

Esbjerg sikrer semifinaleplads med tre mål på fire minutter

Esbjerg vandt den afgørende kamp nummer syv i kvartfinaleserien mod Frederikshavn med hele 5-0 og er derfor klar til semifinalerne i Metalligaen.

Esbjerg Energy er klar til semifinalerne i Metalligaen, hvor Aalborg Pirates venter.

Det står klart, efter Esbjerg på hjemmebane fredag aften vandt den syvende og afgørende kamp i kvartfinaleserien mod Frederikshavn med 5-0. Dermed fik en yderst tæt og dramatisk serie, der inden fredagens kamp havde budt på tre sejre til hvert hold, endelig sin afslutning.

Esbjerg Energy 5-0 Frederikshavn White Hawks

  • 1-0, 24': Christian Wejse
  • 2-0, 24': Andreas Grundtvig
  • 3-0, 28': Craig Puffer
  • 4-0, 33': David Madsen
  • 5-0, 51': Craig Puffer

Det var især fire hektiske minutter i anden periode, der afgjorde kampen til Esbjergs fordel, da hjemmeholdet her scorede hele tre mål på bare fire minutter. Senere i samme periode blev det også til 4-0, inden Esbjerg fuldendte magtdemonstrationen med en scoring til resultatet 5-0.

Dermed vinder Esbjerg Energy serien med samlet 4-3 i kampe og slutter sig til Rungsted Seier Capital, Sønderjyske og Aalborg Pirates i Metalligaens semifinaler. Esbjerg møder Aalborg, mens Rungsted møder Sønderjyske. Også i semifinalen spilles der bedst ud af syv kampe.

- Vi var lidt skarpere inde foran mål i dag, og chancerne gik vores vej. Vi var meget mere kyniske end tidligere i serien, men det er fortjent, at vi går videre, synes jeg, siger Esbjergs Simon Grønvaldt til TV 2 SPORT efter sejren.

Sådan forløb kampen

(af Ritzau)

Esbjerg kom i fredagens afgørende kvartfinale på sejrskurs med tre hurtige mål i starten af anden periode.

Først sendte Christian Wejse pucken under Frederikshavns målmand til 1-0, og kun 30 sekunder senere blev det 2-0 ved Andreas Grundtvig.

Fire minutter efter begyndte det for alvor at lugte af vestjysk avancement, da amerikanske Craig Puffer gjorde det til 3-0. David Madsen ville også lege med senere i anden periode og scorede til 4-0.

Puffer slukkede for alvor Frederikshavns håb om en semifinaleplads, da han cirka midtvejs i tredje periode sendte pucken i mål til 5-0.

Mens Esbjerg altså måtte tage alle syv kampe i brug for at sende Frederikshavn ud, var de andre tophold i grundspillet noget mere overbevisende.

Både Rungsted, Sønderjyske og Aalborg gik således videre ved at vinde deres serier med 4-0 i kampe.