Ishockey

Stortalent blev hjulpet fra banen efter sammenstød

Esbjerg Energys 20-årige målmand Mads Søgaard måtte skadet forlade anden semifinale efter et sammenstød med en Aalborg-spiller.

- Det går fremad.

Er svaret fra Esbjerg Energy-målmand Mads Søgaard mon røgslør eller ægte optimisme? Det er ikke helt til at vide i en slutspilsserie, hvor ingen ønsker at forberede modstanderen på, hvad der venter i næste kamp, eller hvem der er med, når de spiller igen allerede søndag.

Alt andet lige så det dog rigtig skidt ud, da Esbjerg-målmanden fredag måtte udgå midt i anden periode af anden semifinale, som Esbjerg vandt med 3-2 over Aalborg.

Udeholdets canadier Pierre-Olivier Morin fik en friløber, hvor han endte med at ramme Mads Søgaard, der blev liggende med hovedet i isen, mens han tog sig til knæet. Smerten var ikke til at tage fejl af, og målmanden blev hjulpet fra banen og direkte i omklædningsrummet af to holdkammerater.

- Det går fremad med benet. Det var selvfølgelig en lidt trist situation, men sådan er ishockey nogle gange, sagde Søgaard efter kampen til TV 2 SPORT og forklarede om uheldet:

To holdkammerater hjælper Søgaard ud. Målmanden kunne på daværende tidspunkt ikke støtte på venstre ben.

- Jeg får strukket mit ben ud, og Aalborg-manden ramler ind i det, og så ved jeg faktisk ikke en gang selv, hvad der sker, hvis jeg skal være helt ærlig. Det var ikke en behagelig situation, men det går fremad, gentog han igen.

"Forhåbentlig er jeg klar søndag"

Han lagde dog ikke skjul på, at han havde slået knæet, men samtidig finder han trøst i holdets sundhedssektor.

- Vi har nogle rigtig gode fysioterapeuter og læger, der hjælper mig, så det skal nok gå hurtigt.

Søgaard humpede direkte i omklædningsrummet.

Når du siger hurtigt, hvad tænker du så i forhold til at blive klar - I spiller allerede søndag?

- Forhåbentlig er jeg klar der, tilføjede Mads Søgaard.

I stedet for Mads Søgaard kom den fem år ældre Thomas Lillie ind i Esbjerg-målet. Her fik han en drømmestart, da han indledte med at redde et Aalborg-straffeslag, som de fik i situationen, hvor Søgaard kom til skade.

Og imens Aalborg pressede på i tredje periode, hvor de scorede deres to mål, dukkede Søgaard igen op i arenaen. Denne gang var det dog på tribuen, hvor han havde smidt ishockeyuniformen.

Søgaard tilbage i arenaen kort inde i tredje periode.

- Det er selvfølgelig ikke særlig sjovt. Man vil helst være inde på isen og være i krig med alle de andre drenge, men nogle gange er man ikke selv herre over, hvad der sker, men jeg er bare glad for, vi fik sejren, og så ser vi frem mod søndag, afsluttede Mads Søgaard interviewet.

Spørgsmålet er så, hvor stor betydning det vil få, hvis det danske stortalent ikke formår at blive klar til tredje semifinale i bedst af syv-serien. Ifølge TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn er det ikke sikkert, at det får nogen større betydning, hvis ellers erstatningen Thomas Lillie finder det niveau, man har set tidligere.

- Hvis ellers Lillie kan holde sig frisk, så tror jeg ikke, det nødvendigvis behøver at få så stor betydning. Det gør pludselig Esbjerg lidt sårbare, hvis Søgaard er ude. Det var en grim situation, hvor han var meget sårbar, fordi det var med høj fart og knæ mod knæ, lød det fra Lasse Degn, inden Søgaard selv havde givet en status.

Tredje DM-semifinale mellem Esbjerg og Aalborg spilles søndag klokken 18.30, og kampen kan ses på TV 2 SPORT.