Ishockey

Danske ishockeykvinder tror på OL-billet

De danske kvinder skal skal til maj spille VM, der er en del af kvalifikationen til OL, der er det ultimative mål.

Til maj skal det danske kvindelandshold i ishockey deltage i sit første A-VM nogensinde.

25 spillere skal med til Canada, og landstræner Peter Elander har nu udtaget en bruttotrup på 35 spillere.

VM-turneringen fungerer samtidig som kvalifikation til OL, og det er det store mål, for de danske spillere.

- Vi har en drøm om, at vi gerne vil med til OL. Det har alle, og vi kan godt se, at det er realistisk nu, siger Mia Bau til TV 2 SPORT, imens Malene Frandsen er enig.

- Vi bliver bedre og bedre, og vi sigter højt. Vi er i form, og niveauet er hævet. Vi bliver inspireret af hinanden og opildner hinanden til træning. Det er bare hårdt arbejde, siger hun.

Forbereder sig til VM

De skal alle møde ind til forberedelser i København 16. april, hvor de i en boble vil isolere sig totalt fra omverdenen frem til 22. april, hvor der er afrejse til Nordamerika.

Efter ankomst til Canada fortsætter de 25 spillere, der er fit for fight, i træningslejr og isolation, inden den første kamp mod Ungarn 7. maj.

Der er måske ikke så mange kvindelige ishockeyspillere i Danmark, men den gruppe af spillere, vi har, er til gengæld utrolig dedikerede og passionerede

Peter Elander, landstræner

Truppen består af spillere, der til daglig har hjemme i klubber i Danmark og Sverige samt spillere, der går på college i USA.

29-årige Josefine Jakobsen fra Djurgårdens IF i Sverige er kaptajn.

Blandt de 35 spillere i bruttotruppen er desuden 13 teenagere. Tre spillere, som alle er med som reserver, er blot 16 år.

- Der er måske ikke så mange kvindelige ishockeyspillere i Danmark, men den gruppe af spillere, vi har, er til gengæld utrolig dedikerede og passionerede i arbejdet med deres sport, siger Peter Elander i en pressemeddelelse.

Han har været landstræner siden 2019 og har oplevet en "enorm fremgang i spillernes fysiske form og deres forståelse af spillet og systemerne".

- De har virkelig vist en kæmpe vilje til at blive bedre og er blevet hjulpet godt på vej af en stærk stab omkring holdet og Danmarks Ishockey Union, der har givet dem perfekte vilkår. Motivationen før VM i Canada er enorm, siger Elander.

Det danske landshold viste lørdag i sidste uge positive takter i en testkamp mod Tjekkiet, som er rangeret som nummer syv i verden, og som også venter i gruppespillet ved VM.

Her endte det med en 3-0-sejr efter tre perioder, der ifølge landstræneren udgjorde "en helt igennem fremragende ishockeykamp".

Danmark rykkede i 2019 op i den øverste division. Da der siden ikke er spillet i de øvrige divisioner, er der ingen chancer for nedrykning ved dette års VM.