Ishockey

Greens finale-analyse: Det mentale og målmanden afgør guldet

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green har kigget nærmere på DM-finalen og de interne dueller de to hold i mellem.

Det trækker op til finale.

Fredag aften åbner den afgørende serie om DM-titlen i ishockey, når grundspilsvinderne fra Rungsted Seier Capital tager imod Aalborg Pirates. De to seneste DM-vindere i en serie, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det er også to meget lige mandskaber, som TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green ser, når han bliver bedt om at vurdere de to mandskaber.

- Det er to så jævnbyrdige mandskaber, at det er det mentale på dagen, der kommer til at være forskellen. Og så kommer det også til at være afgørende, hvilken målmand der kan stjæle en kamp for sit hold.

Nedenfor kan du se Morten Greens vurdering af de to mandskaber forud for finaleserien.

 • Målmænd

  5
  4
 • Back-besætning

  4
  5
 • Forward-besætning

  4
  4

STYRKER

Rungsted: De har ligaens bedste målmand og en fantastisk offensiv - både på forward- og backsiden. De har rigtig mange våben at skyde med.

Aalborg: De står med ligaens næstbedste målmand, og så står de med ligaens bedste back-besætning sammen med en utrolig bredde på forward-siden.

SVAGHEDER

Rungsted: Det er svært at finde svagheder på et hold, der lavede 100 point i grundspillet og scorede over 200 mål. Men de ser sårbare ud, når de bliver fanget i egen zone. De forsvarer bedst ved at være i puckbesiddelse.

Aalborg: De har store udfald ind imellem i kampene. Det har vi både set i grundspillet, men også i semifinaleserien mod Esbjerg. Det er ikke altid, de får sat 60 komplette minutter sammen.

MÅLMÆND

Rungsted (karakter: 5): Christopher Nihlstorp er ligaens bedste målmand. Og i mine øjne er den vigtigste statistik her, om en målmand vinder sine kampe. Det har Nihlstorp gjort. Rungsted har spillet ni tætte slutspilskampe og vundet otte. Alle med Nihlstorp i målet.

Aalborg (karakter 4): George Sørensen er en topmålmand i ligaen. Han har vist stor mental styrke i serien i Esbjerg, hvor han efter den famøse kamp fire kom tilbage og stod godt i kamp fem og seks.

BACKS

Rungsted (karakter 4): Offensivt set er besætningen et klart 5-tal, og de har vel tre af ligaens bedste offensive backer (Shane Hanna, Tim Daly og Morten Jensen), men defensivt så mangler der noget - også set i forhold til mesterskabssæsonen i 2019.

Aalborg (karakter 5): Her er der virkelig tale om stor bredde med en stor variation af forskellige typer, der supplerer hinanden godt. Og så har de i Martin Lefebvre en absolut topback.

FORWARDS

Rungsted (karakter 4): Kommer anfører Marcus Olsson i spil til finalen, så hæver det karakteren til 5. De har både toppen i kæderne, og så har de bredden. Og uden Olsson er Hampus Gustafsson en vigtig spiller for dem i det offensive.

Aalborg (karakter 4): De har ligaens bedste forward i Kirill Kabanov. Læg dertil, at Josh McDonald og Julian Jakobsen i den grad er steppet op her i slutspillet, og dermed har holdet den spids, der skal til. Vi mangler dog stadig at se en del af bredden for alvor vise sig frem i slutspillet.

NØGLESPILLEREN

Rungsted: Shane Hanna - Hvis Rungsted skal vinde, så skal defensiven være knivskarp. Det stiller krav til canadieren om, at han skal være bundsolid defensivt og lukke ned. Hans force er jo helt klart det offensive.

Aalborg: Kirill Kabanov - Han er virkelig en arbejdskapacitet, der leverer gennem alle 60 minutter. Og så er han den type spiller, der kan komme ind og irritere Rungsteds dygtige spillere.

GREENS BUD PÅ SERIEN

Det mentale spil kommer til at afgøre det. Aalborg har haft overtaget på Rungsted i denne sæson, som Esbjerg havde det på Aalborg før semifinalerne. Nu skal Rungsted så bryde det mønster. Derfor bliver kamp ét uhørt vigtig.

Det er to så jævnbyrdige mandskaber, at det er det mentale på dagen, der kommer til at være forskellen. Og så kommer det også til at være afgørende, hvilken målmand, der kan stjæle en kamp for sit hold. Her går jeg med Nihlstorp som den afgørende faktor.

Serien ender 4-3 til Rungsted.