Ishockey VM

Markant forstærkning i målet hos VM-holdet

Sebastian Dahm træder ind i den danske VM-trup med mesterskab og MVP-kåring i bagagen.

I denne uge var der en række stærke danskere fra den bedste svenske liga, der trådte ind i den danske landsholdstrup forud for VM.

Nu er tiden så kommet for landstræner Heinz Ehlers til at indlemme spillere fra den tyske liga. Og læg dertil en nykåret østrigsk mester i målmanden Sebastian Dahm, der er det klare førstevalg i målet ved VM i Letland om en måneds tid. En ganske markant forstærkning.

Den 34-årige målmand blev kåret som grundspillets MVP og toppede det sammen med holdkammeraterne i Klagenfurt, da de vandt titlen i den stærke EBEL-liga.

Fra Tyskland kommer de spillere, hvis hold ikke er med i slutspillet. Det betyder, døren er blevet åbnet for de to Düsseldorf-spillere Nicholas B. Jensen og Mathias From samt Emil Kristensen fra Schwenninger Wild Wings.

Især Nicholas B. Jensen har haft en stærk sæson sydpå. Den 32-årige fysisk stærke back blev nummer tre på Düsseldorfs interne topscorerliste med 27 point i 38 kampe.

Dermed er der blevet sagt farvel til en række spillere: Mathias Seldrup (Frederikshavn), Mads Larsen (Frederikshavn), Martin Larsen (Odense), Rasmus Lyø (SønderjyskE), Martin Eskildsen (SønderjyskE) og Markus Jensen (Herning) er ikke længere med i forberedelserne.

Det er også i næste uge, at det danske hold for alvor skal ud i sine første VM-test. De skal møde Sverige i to kampe - henholdsvis 28. og 29. april - begge kampe spilles i Malmø.

HOLDET

Mål: Thomas Lillie (Esbjerg), Frederik Dichow (Odense), Sebastian Dahm (Klagenfurt)

Backs: Oliver Larsen (Oskarshamn), Emil Kristensen (Schwenningern), Markus Lauridsen (Malmö), Nicholas B. Jensen (Düsseldorf), Jesper Jensen Aabo (Malmö), Oliver Lauridsen (Malmö), Malte Setkov (Malmø), Matias Lassen (Malmø)

Forwards: Nicklas Jensen (Jokerit), Kristian Jensen (Herning), Christian Wejse (Esbjerg), Mathias From (Düsseldorf), Christopher Frederiksen (Frederikshavn), Jesper Jensen (Frederikshavn), Morten Poulsen (Herning), Felix Scheel (Esbjerg), Matthias Asperup (Herlev), Mikkel Aagaard (MODO), Nick Olesen (Södertälje), Nicolai Meyer (Ässät)

Peter Regin (Jokerit) og Mathias Bau (Herning) står stadig noteret for, at de er under genoptræning.