Ishockey

Aalborg ramt af ny karantæne i finaleserien

Pierre-Olivier Morin må se til fra tribunen, når Aalborg spiller den sjette finalekamp mod Rungsted.

For tredje gang i årets DM-finaleserie er Aalborg Pirates blevet ramt af en karantæne.

I den sjette finalekamp mod Rungsted Seier Capital må nordjyderne klare sig uden Pierre-Olivier Morin. Den 30-årige canadier er blevet tildelt én spilledags karantæne for at ramme Rungsted-målmand Cristopher Nihlstorp på masken med sin stav i 1. periode af den femte finalekamp søndag.

I forvejen må Aalborg undvære Josh McDonald, der har karantæne i resten af finaleserien.

- En uovervejet og uforsigtig handling

Udvalget for Spillersikkerhed under Danmarks Ishockey Union placerede Pierre-Olivier Morins forseelse i kategori 1, der har overskriften 'Uforsigtigt'.

På baggrund af videomateriale, internationale eksperters vurderinger og et indsendt partsindlæg fra Morin lagde udvalget i udmåling af karantænen især vægt på, at:

  • Videomaterialet godtgør, at Pierre-Olivier Morins stav har kontakt med det nederste af Rungsted-målmandens maske
  • Forklaringen om at forfølge målchancen ændrer ikke på, at ansvaret for, hvor staven ender, entydigt er Pierre-Olivier Morins, idet Rungsteds målmand ikke flytter sit hoved pludseligt, eller at dette er placeret et unaturligt sted
  • Der var efter udvalgets overbevisning ikke tale om et bevidst forsøg på at skade en modspiller, snarere om en uovervejet og uforsigtig handling

Straframmen i kategori 1 er én-to spilledages karantæne.

Pierre-Olivier Morin måtte også en tur i straffeboksen under kampen for sin forseelse. Han fik 2+10 minutter for checking to the head. Udvalget for Spillersikkerhed anvendte regel 127 omhandlende cross-checking ved idømmelsen af straffen til canadieren.

Efter episoden skulle Cristopher Nihlstorp ifølge hjernerystelsesprotokollen tilses af en læge. Svenskeren var dog hurtigt tilbage på isen.

Julian Jakobsen har også siddet ude

Første Aalborg-spiller til at få karantæne i finaleserien var Julian Jakobsen, der var ude af kamp to efter en tackling på Nikolaj Rosenthal i den første finale.

Efter den tredje finalekamp blev Josh McDonald så tildelt fire spilledages karantæne for en cross-checking på Morten Jensen.

Den sjette finalekamp mellem Aalborg og Rungsted spilles i Aalborg tirsdag aften med faceoff klokken 20.30. Nordjyderne er bagud 2-3 i serien efter to sejre på stribe. Der spilles bedst af syv kampe.

Du kan se den sjette finalekamp direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.