Ishockey

Her meddeler bevæget 27-årig DM-guldvinder sit karrierestop

På direkte tv fortalte Nikolai Gade, at han har spillet sin sidste ishockeykamp efter kampen mod Aalborg Pirates.

Sekunderne inden han stillede op til interview, lod han champagnen sprøjte, mens han løftede DM-pokalen med sine holdkammerater.

Men euforien blev hurtigt erstattet af et mere seriøst udtryk i Nikolai Gades ansigt. Den 27-årige Rungsted-stjerne har nemlig haft skøjterne på for sidste gang.

- Det er ikke kun min sidste sæson som Rungsted-spiller, men også som ishockeyspiller. Så det er meget specielt for mig i dag (tirsdag, red), fortalte han til TV 2 SPORT.

Nikolai Gade startede sin karriere i klubben i 2007, og med DM-guldet har han været med til at vinde to af slagsen med Rungsted Seier Capital, der tirsdag vandt finaleserien over Aalborg Pirates med 4-2 efter en 3-2-sejr.

Selvom det var en bevæget melding, kunne han ikke ønske sig en bedre måde at skrive et sidste kapitel på.

- Det har været meget følelsesladet de sidste par uger. Men jeg er bare så glad for det lykkedes, lød det fra fløjspilleren.

Veteranmålmand har også spillet sin sidste kamp

Rungsteds stærke målmand Cristopher Nihlstorp meddelte ligesom sin danske holdkammerat, at finaleserien ville blive hans sidste som aktiv ishockeyspiller.

- Det var min sidste kamp. Jeg stopper nu, og det var en vældig god måde at slutte af på, sagde den 37-årige svensker.

Nihlstorp har haft en glorværdig karriere, og fra 2012 til 2014 spillede han i Dallas Stars i den amerikanske NHL, hvor han var med til at vinde Calder Cup. Men en DM-titel med Rungsted står stadig tilbage som noget af det største for ham.

- Det er ikke til at forstå, hvor fedt det her var for mig som person og for hele Rungsted. Vi har haft en god sæson. Det har været skønt at gå på job hver dag. For mig har det også været spændende at prøve dansk hockey, som er anderledes, lød det fra Cristopher Nihlstorp.

Rungsted vandt senest guld i 2019. I sidste sæson forhindrede coronapandemien, at der blev kåret en vinder, så det er reelt anden gang i træk, at guldet ryger til Nordsjælland.

Den sjette DM-finale blev vundet af Rungsted over Aalborg. Se det afgørende mål i overtiden her. Video: TV 2 SPORT