Ishockey VM

- Det er en milepæl, siger dansk ishockeyboss

General manager Kim Pedersen er stolt af, at Danmark endelig fik nedlagt Sverige på isen i forsøg nummer 22.

Det vækker stor glæde hos general manager for Danmarks ishockeylandshold, Kim Pedersen, at det torsdag aften lykkedes for Danmark at slå Sverige for første gang i historien.

Det 22. møde mellem de to landes herrelandshold i ishockey endte med en 3-2-sejr i Malmø. Selv om "Tre Kronor" ikke just stillede med hele kavaleriet af stjerner i VM-forberedelseskampen, er der grund til begejstring, siger Kim Pedersen.

- Jeg har været med på hele rejsen, siden vi for første gang spillede med i den bedste VM-turnering i 2003. Dengang spillede vi også mod Sverige og tabte, og siden har de altid haft overhånden mod os i de afgørende momenter.

- Vi har tabt til dem 21 gange og aldrig trukket svenskerne ud i overtid - hverken i testkampe eller VM. Derfor er det stort for dansk ishockey omsider at slå Sverige, uanset at det kun er en testkamp.

- De er stadig vores storebror, men i dag viste lillebror tænder, siger han i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

Danmark vandt første periode med 2-0, tabte anden periode med 0-2 for dernæst at afgøre kampen med et mål tidligt i tredje periode.

De to lande mødes igen under VM i Letland 22. maj.