Ishockey VM

Kvindernes ishockey-VM spilles i august

VM i ishockey for kvinder skal afvikles med ny vært i Canada fra 20. til 31. august.

Danmarks kvindelige ishockeylandshold skulle have deltaget ved A-VM for første gang i Canada fra 6. til 16. maj, men 21. april følte man sig nødsaget til at aflyse på grund af coronasituationen.

Man opgav dog ikke at finde en ny dato i 2021, og det har man nu fundet i form af 20. til 31. august.

Det oplyser Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) på sin hjemmeside.

Det blev besluttet på et møde 29. april, lyder det.

Halifax og Truro i den canadiske Nova Scotia-region skulle have været værter, men det bliver ikke her, at der skal kæmpes om VM-medaljer.

IIHF er derimod på udkig efter en ny vært i samme land.

- IIHF er sammen med Hockey Canada ved at evaluere potentielle spillesteder for kvindernes VM i Canada med forventningen om at have valgt ny vært inden for de kommende uger, skriver forbundet.

25 danske spillere nåede at være samlet i fem dage i april, da VM i maj blev afblæst kort før afrejsen. De var samlet til forberedelser i København, hvor de var isoleret fra omverdenen for at mindske smitterisikoen.

Også i 2020 satte coronapandemien en stopper for VM-turneringen, og da fik det danske hold også meldingen kort før afrejsen.

Danmark rykkede i 2019 op i den bedste VM-gruppe. Ud over Danmark og værtsnationen, Canada, deltager også Tjekkiet, Finland, Tyskland, Ungarn, Japan, Rusland, Schweiz og USA ved VM i 2021.