Ishockey VM

Danmarks kaptajn yderst tvivlsom til VM

Mens 200 VM-kampes erfaring bliver tilført den danske trup, kan holdet ende med at måtte undvære Peter Regin.

Med mindre end to uger til Danmarks første VM-kamp mod Sverige begynder tiden at rinde ud for landsholdets kaptajn Peter Regin.

Den rutinerede forward, der til sommer skifter fra Jokerit i KHL til schweiziske Ambrì-Piotta, døjer med en skade.

- Han er yderst, yderst tvivlsom til VM, siger landstræner Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Til gengæld kan han glæde sig over andre forstærkninger til truppen i denne uge.

De rutinerede forwards Nichlas Hardt og Julian Jakobsen kommer til efter at have overstået DM-finaleserien for henholdsvis Rungsted og Aalborg, mens Frederik Storm og Ingolstadt i sidste uge røg ud i semifinalerne i Tyskland.

Nichlas Hardt får hængt beviset på det danske mesterskab om halsen.

De tre spillere har til sammen repræsenteret Danmark i 189 VM-kampe.

Endelig er Aalborg-målmanden George Sørensen stødt til truppen, som nu består er 28 spillere.

VM i ishockey kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

NHL-håb og -afbud

I næste uge forventer landstræneren dog, at den mangeårige NHL-spiller Mikkel Bødker bliver en del af VM-truppen. For knap to uger siden blev han og Lugano slået ud af slutspillet i Schweiz.

Fra NHL håber Ehlers at kunne få forstærkning fra Frans Nielsen og Oliver Bjorkstrand, der spiller i henholdsvis Detroit Red Wings og Columbus Blue Jackets. Ingen af holdene kan nå slutspillet i verdens stærkeste liga.

Til gengæld har han modtaget afbud fra de unge San Jose Sharks-spillere Alexander True og Joachim Blichfeldt.

Historisk sejr

Uden de nytilkomne spillere skrev Danmark historie, da holdet i sidste uge besejrede Sverige for første gang nogensinde.

Det blev til en 3-2-sejr i Sverige over i en testkamp, hvor Sverige ligesom Danmark endnu ikke var i stærkeste opstilling.

- Jeg er fuldt ud klar over, at Sverige nok kan stille fire eller fem landshold, der var bedre end det. Men uanset hvad har vi ikke været i nærheden af at slå dem i 21 kampe, så det var rart at få sejren. Det giver måske også lidt mere tro på, at næste gang man møder dem, har man en større chance, end man ellers ville have, siger Heinz Ehlers.

- Der er en hel del nye spillere, som er aktuelle til VM. De har gjort det rigtig godt i de tre uger, vi har været sammen. Jeg har stor respekt for drengenes arbejdsindsats og gåpåmod. Der er ingen tvivl om, de har fået mere moral og selvtillid efter et flot resultat mod Danmark. Det glæder vi os over.

VM-truppen

Mål: Sebastian Dahm (Klagenfurt), George Sørensen (Aalborg), Frederik Dichow (Odense)

Backs: Oliver Larsen (Oskarshamn), Emil Kristensen (Schwenningern), Markus Lauridsen (Malmö), Anders Krogsgaard (Fischtown), Nicholas B. Jensen (Düsseldorf), Jesper Jensen Aabo (Malmö), Oliver Lauridsen (Malmö), Malte Setkov (Malmø), Matias Lassen (Malmø)

Forwards: Nicklas Jensen (Jokerit), Kristian Jensen (Herning), Frederik Storm (Ingolstadt), Christian Wejse (Esbjerg), Mathias From (Düsseldorf), Christopher Frederiksen (Frederikshavn), Niklas Andersen (Fischtown), Jesper Jensen (Frederikshavn), Morten Poulsen (Herning), Felix Scheel (Esbjerg), Nichlas Hardt (Rungsted), Julian Jakobsen (Aalborg), Matthias Asperup (Herlev), Mathias Bau (Herning), Nick Olesen (Södertälje), Nicolai Meyer (Ässät)