Ishockey VM

Landstræner kritiserer vaccineregler - frygter Axelsen-sag ved VM

Heinz Ehlers og landsholdsstaben har taget flere forholdsregler end normalt før VM om to uger.

I weekenden fulgte ishockeylandstræneren med, da badmintonstjernen Viktor Axelsen måtte trække sig før EM-finalen.

Axelsen blev testet positiv for coronavirus og er nu isoleret på et hotelværelse i Ukraine. Heinz Ehlers frygter samme skæbne for det danske landshold, der om mindre end to uger tager hul på VM i Letland.

- For mig er det utroligt indlysende. Nu har vi lige set Viktor Axelsen, der ikke kunne spille finale ved EM, fordi han blev ramt af corona. Vi kan jo ende i den samme situation, hvor der er spillere, som må i karantæne under VM. Risikoen for, at de bliver smittet, er jo større, når de ikke er vaccineret, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Han understreger, at det samme kan ske for håndboldlandsholdet, når de drager til sommerens OL i Tokyo.

Minister vil ikke sende atleter frem i køen

Heinz Ehlers tager del i en bred kritik fra danske eliteidrætsudøvere og forbund, der stiller sig uforstående over for de manglende vaccinationer.

Nationer som Holland, Belgien, Frankrig og Australien har prioriteret at vaccinere atleter mod coronavirus, men i sidste uge slog sundhedsminister Magnus Heunicke fast, at Danmark ikke har i sinde at følge eksemplerne.

- Jeg kan gøre opmærksom på, at det langtfra er den eneste henvendelse fra en gruppe i samfundet, der har særlige vilkår, hvor man kan sige, at de måske burde komme foran i køen, sagde Heunicke.

Ifølge Heinz Ehlers er det ikke et stort antal vaccinationer, der skulle tages ud af ligningen for at sikre de danske atleter og hans landshold.

Knap 35 personer i alt bliver en del af den danske delegation, der senere på måneden drager til Letland.

- Man smider en masse penge efter eliteidræt og landshold fra statens, Dansk Idrætsforbund og Team Danmarks side, og så vælger man ikke at beskytte spillerne bedre mod smitte. Det er jo ikke en million vacciner, det går ud over for den øvrige del af befolkningen. Jeg tror sagtens, man kunne have fundet en løsning på det, hvis man var interesseret i det, siger Ehlers.

Garderer sig mod smitteudbrud

Med den manglende sikkerhed in mente har han og ledelsen i Danmarks Ishockey Union haft "meget ekstraarbejde" på en række parametre før VM-slutrunden.

Holdet har været nødt til at gardere sig mod et scenarie, hvor der udbryder smitte i truppen.

- Vi har måttet skrive tre ekstra trænere ind, som eventuelt vil kunne overtage det, hvis vi skulle blive ramt i trænerteamet. Det samme gælder med fysioterapeuter og så videre, som er med, siger Ehlers.

- Og så er der spillere, som ikke bliver udtaget til VM, men som stadig skal gå herhjemme i venteposition og testes tre gange om ugen, så vi eventuelt kan kalde dem ind under VM.

VM-slutrunden spilles fra den 21. maj til 6. juni. Danmark møder Sverige i den første kamp 22. maj.

VM kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.