Ishockey

NHL-klub kræver straf til Ellers holdkammerat

Formanden for NHL's afdeling for spillersikkerhed bør ifølge New York Rangers forlade sin post for ikke at være sin opgave voksen.

Forsvarsløs lå Pavel Buchnevich med sit hoved vendt ned mod isen, da Tom Wilson slog ham i baghovedet.

Så stak det af.

New York Rangers-spillere kom til for at forsvare Buchnevich, mens Washington Capitals-spillerne svarede igen på modstandernes vrede.

Midt i den store tumult blev Wilson igen midtpunktet. Han rev hjelmen af Artem Panarin og slyngede ham ned, så Rangers-spilleren slog hovedet mod isen uden at tage fra. Alt dette skete inden for 16 sekunder i mandagens NHL-kamp mellem de to klubber.

Straffen for de to voldsomme aktioner af Wilson? 10 minutters udvisning og 5000 dollars i bøde.

Chokeret over manglende suspendering

Rangers er rasende over den milde dom. De har skrevet et åbent brev, hvor de højst usædvanligt kræver afgangen af formanden for NHL's afdeling for spillersikkerheden, George Parros. Desuden er de overraskede over en manglende karantæne til Wilson, som er holdkammerat med Lars Eller.

- New York Rangers er ekstremt skuffet over, at Tom Wilson ikke bliver suspenderet for sine forfærdelige voldshandlinger i mandagens kamp.

- Wilson er konstant en overfaldsmand med en lang historie af lignende handlinger, og vi finder det chokerende, at afdelingen for spillersikkerheden fejler i ikke at suspendere ham på ubestemt tid.

- Vi tolker det som, at George Parros negligerer sin pligt og ikke længere kan fortsætte i sin nuværende rolle, skriver New York Rangers i brevet.

Tom Wilson råbte mod New York Rangers-bænken, da han blev udvist undervejs i anden periode.

Klubben oplyser desuden, at Artem Panarin er færdig for sæsonen, på grund af skaderne han pådrog sig af Wilsons handlinger.

Den nordamerikanske ishockeyliga har endnu ikke svaret på brevet fra New York Rangers.

Washington Capitals vandt kampen 6-3. Tom Wilson lavede et mål og en assist.