Ishockey

Dansk NHL-jubilar drømmer om sjælden milepæl

Oliver Bjorkstrand drømmer om den helt store milepæl i NHL efter han rundede 300 kampe i nat.

I nat rundede Oliver Bjorkstrand en lille milepæl i NHL, verdens stærkeste ishockeyliga. Det var nemlig hans kamp nummer 300, som han satte et flot præg på med to mål og en enkelt assist i sejren på 4-2 over Nashville Predators.

Men faktisk var hans mærkedag for Columbus Blue Jackets ikke noget, han for alvor havde bemærket.

- Det var ikke noget, jeg havde tænkt over før for et par dage siden. Den var ikke markeret på kalenderen, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

- Men selvfølgelig er de der kampe - nummer 100, 200, 300 noget særligt. Sådan en god frisk milepæl.

Den helt store drøm

Det er på den måde også et helt andet tal, han ser frem imod, når han skal drømme lidt om sin fremtid blandt verdens bedste på isen.

- Nu øjner jeg kamp nummer 500, og så er den helt store drøm at nå 1.000 kampe i NHL. Det lykkes ikke for ret mange spillere. Det kunne være fantastisk, hvis det var muligt.

Det bliver dog højest til et par kampe mere i den indeværende sæson. Så er det slut for Oliver Bjorkstrand og Columbus, der ikke kommer med i slutspillet.

Alligevel kan danskeren se tilbage på personlig succes, for han topper topscorerlisten med i klubben med 42 point - og har både scoret flest mål og lavet flest assist.

- Det har været en fin sæson, når jeg kigger på mine point, men jeg vil gerne forbedre den defensive del af mit spil, fortæller herningenseren.

- Men det er ikke helt det samme at have personlig succes, når det ikke er gået godt for holdet.

Det efterlader Oliver Bjorkstrand et sted, hvor han kan forstærke landsholdet ved VM i Letland senere på måneden. Men den danske forward er ikke klar til at tage snakken om den del endnu.

- Jeg har ikke nogen kommentarer til VM. Jeg skal lige have snakket med landsholdet, før jeg melder ud, lyder det fra jubilaren.