Ishockey

Ét minut inde i kampen var der uddelt 52 minutters straf

NHL-kampen natten til torsdag dansk tid mellem Washington Capitals og New York Rangers har fået opmærksomhed for alt andet end selve spillet på isen.

Natten til torsdag dansk tid udviklede sig et drama på isen i USA.

NHL-holdene Washington Capitals og New York Rangers mødte hinanden for anden gang på tre dage. Og der var tydeligvis noget i klemme.

Da pucken blev droppet af kampens dommer, startede ragnarok. Tre forskellige slåskampe udspillede sig, hvilket betød, at seks forskellige spillere blev tildelt fem minutters udvisninger.

De voldsomme scener fortsatte i løbet af kampens første minut, og da kampen var et minut gammel, havde dommerne uddelt hele 52 strafminutter fordelt på ni forskellige spillere.

Og det var bestemt ikke uden grund, at nattens ishockeykamp endte i masseslagsmål.

Skuffet over 'rædselsfuld voldsgerning'

De to klubber havde mødt hinanden natten til tirsdag dansk tid, og her kom Capitals-spilleren Tom Wilson i modvind.

Wilson nedlagde modstanderen Pavel Buchnevich, der nu forventes ude resten af sæsonen. En aktion, der vakte harme hos Rangers.

- New York Rangers er ekstremt skuffede over, at Capitals-spilleren Tom Wilson ikke blev udvist for sin rædselsfulde voldsgerning i Madison Square Garden, skrev Rangers på Twitter efter de to klubbers første møde i denne uge.

Efter kampen blev Wilson straffet med en bøde på 5000 dollars (cirka 30.000 danske kroner) af NHLs organisation for spillersikkerhed. Men han var alligevel godkendt til at spille kampen natten til torsdag.

Efter 49 sekunder af kampen kom han på banen, og allerede her var Rangers-spilleren Brendan Smith klar på at give igen. Han udfordrede ham, Wilson smed handskerne, og så startede slåskampen.

Brendan Smith fik en to-, fem- og ti minutters udvisning for bataljen. Wilson endte med at sidde ude på bænken i 15 minutter.

Eller forsvarer holdkammerat

Danske Lars Eller har oplevet disse dages spændinger på tætteste hold.

Han er holdkammerat til Wilson i Washington Capitals, og han forstår slet ikke, at Wilson bliver mødt af så stor kritik.

- Tom håndterer det her som en professionel. Jeg synes som sagt, at det er blæst ud af proportioner. Jeg har spillet i ligaen i et stykke tid og har set mange værre ting ske, siger den danske stjerne på et pressemøde.

Lars Eller har da også god grund til at forblive positiv i disse dage. Hans hold vandt således begge opgør mellem de to klubber.

Nattens kamp endte 4-2 til Capitals, selvom der ikke blev scoret i hele første periode, hvor der blev brugt mere tid på at slås end at spille ishockey.

Da første periode var slut, var der blevet uddelt 20 udvisninger, hvor de involverede spillere til sammen brugte mere end 100 minutter på at blive straffet.