Ishockey VM

Frans Nielsen misser VM

Danmark må undvære endnu en rutineret spiller til VM i ishockey, da Frans Nielsen døjer med flere skader.

Når de danske ishockeyherrer den 22. maj går på isen til første VM-kamp mod Sverige, bliver det uden Frans Nielsen i truppen.

Det slår landstræner Heinz Ehlers fast over for TV 2 SPORT, efter 37-årige Frans Nielsen for to uger siden blev meldt yderst tvivlsom på grund af en ledbåndsskade i det ene knæ.

- Frans er stadig under genoptræning og bliver ikke klar til VM. Udover sin knæskade har han endnu en skade, der kræver behandling eller indgreb, og hvis han venter med det, når han ikke at blive klar til OL-forberedelserne. Derfor er han ikke med til VM, fortæller landstræner Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Netop OL-kvalifikationen afvikles fra 26.-29. august, hvor Danmark skal kæmpe mod Norge, Sydkorea og Slovenien om en enkelt plads ved vinter-OL i 2022.

Nielsen var dømt færdig for sæsonen

Den rutinerede landsholdsspiller var i forvejen dømt ude resten af NHL-sæsonen for sin klub, Detroit Red Wings, der tabte den sidste grundspilskamp i nat dansk tid. Red Wings er ikke en del af slutspillet.

Frans Nielsen har spillet 111 A-landskampe, hvor han står noteret for 30 mål og 51 assists.

- Det er selvfølgelig en kæmpe profil og en meget erfaren spiller, der ikke er med. Og så er han en ledertype. Men når han døjer med skader, og der ligger en OL-kvalifikation og venter, så er det en fornuftig beslutning, siger TV 2 SPORTs ekspert Lasse Degn.

For to dage siden var det landsholdskaptajnen Peter Regin, der meldte fra til VM, og derfor er det endnu en kedelig nyhed til regnskabet.

Danmark er i Gruppe A ved VM, hvor de - udover Sverige - møder Schweiz, Storbritannien, det russiske ishockeyforbund, Hviderusland, Slovakiet og Tjekkiet i nævnte rækkefølge.

På klubplan har Frans Nielsen en enkelt sæson tilbage af sin NHL-kontrakt på cirka 200 millioner kroner.