Ishockey VM

NHL-forstærkning til dansk VM-hold

Det danske VM-hold bliver forstærket af Alexander True fra NHL-mandskabet San Jose Sharks.

Det danske ishockeylandshold, der rejser mod VM i Riga i Letland på søndag, får forstærkning fra verdens stærkeste liga.

Det står klart efter, Danmarks Ishockey Union tirsdag aften bekræfter overfor TV 2 SPORT, at den 23-årige San Jose Sharks-forward Alexander True støder til truppen på søndag i den lettiske hovedstad.

- Vi har talt med San Jose de sidste par dage og diskuteret mulighederne for, at Alexander kunne spille VM for os, siger landsholdets General Manager, Kim Pedersen, til TV 2 SPORT.

- Det faldt endelig på plads her til aften dansk tid.

Dermed kan den unge forward se frem til at debutere på et dansk VM-hold og dermed følge i fodsporene på sin far, Søren True, der også er tidligere dansk landsholdsspiller.

Ligesom han er nevø til den danske landstræner Heinz Ehlers.

Alexander True fik sin debut i NHL i sidste sæson, da det blev til 12 kampe for Sharks, og i denne sæson var det først i slutningen, at han blev hentet op fra Sharks' udviklingshold, San Jose Barracuda.

Indtil videre er det blevet til syv NHL-kampe i denne sæson med et enkelt point til følge.

Alexander True ankommer til Riga sent søndag aften, og ankommer dermed få timer efter det danske landshold er landet i Letland.

Til gengæld har landstræneren allerede modtaget afbud fra den rutinerede danske NHL-spiller Frans Nielsen, ligesom flere danske NHL-spillere glipper VM på grund af slutspillet i verdens stærkeste ishockeyliga.