Ishockey VM

- Det bliver en forstærkning for os, siger landstræner før VM

NHL-spilleren Alexander True har fået lov til at rejse med til VM, hvor han sammen med det danske landshold kan se frem til at få hård modstand.

Efter flere afbud fra markante spillere kom der tirsdag en positiv dansk ishockey-nyhed.

Det danske ishockeylandshold får en NHL-spiller på isen ved det kommende VM i Letland.

San Jose Sharks-forward Alexander True blev nemlig meldt klar til turneringen. Og ifølge den danske landstræner Heinz Ehlers er det en spiller, der på trods af sine kun 23 år kan bidrage med erfaring fra ishockey på højeste niveau.

- Vi er glade for at få ham hjem, og det er første gang, han skal optræde på seniorlandsholdet. Så det bliver spændende at se ham. Jeg er sikker på, det bliver en forstærkning for os.

- Jeg håber, han kommer ind og kan hjælpe os med sin fysik, og - nu vil jeg ikke sige rutine, fordi han stadigvæk er ung - men han har trods alt spillet på et højt niveau de sidste to-tre år, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Ingen nemme kampe

Selvom det danske landshold nu kan glæde sig over tilgangen af en stærk NHL-spiller i Alexander True, kræver slutrunden store præstationer, hvis Danmark skal vinde kampe.

Landstræneren peger nemlig på, at der er utroligt mange stærke hold med, og at Danmark derfor skal fortsætte med at vise den gode moral, som de har vist i testkampene forud for VM, hvor de blandt andet hentede en sensationel sejr over Sverige og senere også en sejr over Norge.

- Vi tager derover og vil forsøge at vinde så mange kampe som overhovedet muligt. Men der bliver ingen nemme kampe eller point for os. Jeg synes dog, at vi i de her træningskampe har vist rigtig god moral, og drengene har kørt virkelig hårdt på.

- Og i de to kampe mod Sverige var det klart, at Sverige var dominerende og bedre i begge kampe, men vi fandt alligevel en måde at slå dem på. Og det er jeg stolt over, siger Heinz Ehlers.

Ishockey-VM begynder 21. maj, og Danmark spiller den første kamp 22. maj mod Sverige. Den og mange andre kampe fra turneringen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.