Ishockey VM

Dansk profil nedlagt af norsk 'klaphat': - Det er respektløst

Kort før tid i Danmarks sidste VM-testkamp mod Norge blev Julian Jakobsen tacklet voldsomt bagfra af norske Gustav Willman Borvik.

Se ishockey-VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Med et minut og 33 sekunder tilbage af torsdagens VM-testkamp mellem Danmark og Norge kom sindene i kog på isen i Rødovre.

Her valgte norske Gustav Willman Borvik nemlig at sætte en hård tackling ind i ryggen på danske Julian Jakobsen. Den rutinerede dansker slog sig helt tydeligt og faldt til isen. Borvik blev udvist.

Efterfølgende langede den rutinerede dansker kraftigt ud efter sin norske kollega:

- Det var en unødvendig udvisning at tage, synes jeg. Men det er desværre sådan noget, man slipper afsted med i de her træningskampe.

- Jeg ser den ikke selv af gode grunde. Men altså, at komme med fuld fart ind i ryggen på mig med halvandet minut igen foran 4-0. Det er en dumhed af de helt store, synes jeg. Det er respektløst, siger Julian Jakobsen til TV 2 SPORT.

34-årige Jakobsen understreger dog, at han er okay efter episoden på trods af lidt ømhed i kroppen.

Ekspert langer ud efter norsk 'klaphat'

Torsdagens kamp mod Norge var den sidste testkamp inden VM i Letland, der for Danmarks vedkommende begynder den 22. maj med en kamp mod Sverige.

Og at den norske gerningsmand kunne finde på at sætte en så brutal tackling ind bare halvandet minut før en VM-slutrunde, rystede TV 2 SPORTs ekspertkommentator under kampen.

- Den var nemlig rigtig grim og unødvendig, den tackling, sagde Morten Green under kommenteringen og fortsatte:

- Det er sådan en, undskyld udtrykket, ung klaphat, der ikke rigtig viser noget respekt. Et minut og 33 sekunder inden en VM-turnering. Kampen står 4-0. Det betyder ikke noget som helst, og så sætter man en tackling, der meget vel kan give en skade.

22-årige Gustav Willman Borvik fik en udvisning på fem minutter for en såkaldt 'checking from behind.'

Danmark rejser afsted til VM i Letland på søndag, hvorefter der venter en 48-timers coronakarantæne på hotellet, inden mesterskabet for alvor kan skydes i gang.

Danmark skal møde Sverige, Schweiz, Storbritannien, Rusland, Hviderusland, Slovakiet og Tjekkiet i den indledende pulje.