Ishockey VM

VM-danskere må kun åbne hoteldøren, når de skal spise mad

De danske landsholdsspillere har til gengæld planlagt en FIFA-turnering, mens de skal sidde isoleret på deres egne hotelværelser.

Det er efterhånden ikke en nyhed længere, at udøvere ved store sportsbegivenheder bliver isoleret i bobler.

Coronapandemien har besværliggjort flere ting, men det vil fortsat være svært at forholde sig til.

Det samme gør sig gældende de kommende dage, hvor det danske VM-hold i ishockey drager mod Riga i Letland. Her skal spillerne isoleres på hotelværelser, hvor de tre daglige måltider på mange måder bliver højdepunkterne.

- Det bliver anderledes. Vi har alle sammen fået singleværelser, hvor vi må åbne døren tre gange om dagen. Og det er kun, når vi skal have mad. Så det bliver lidt specielt, fortæller landsholdsspiller Jesper Jensen Aabo, der sammen med resten af det danske landshold drager mod Riga søndag aften.

Spillerne har dog længe været bevidste om situationen, hvorfor de har planlagt lidt forskellige aktiviteter online.

- Mange af os har taget PlayStation med, og vi regner med at spille noget FIFA sammen. Det bliver hyggeligt, men anderledes. Jeg tror, det bliver nogle lange dage.

- Der er blevet arrangeret lidt forskellige ting, og vi skal blandt andet have træningspas og quizzer over Zoom. Så vi får da lidt samvær, og det er jo bare med at tage det med et smil på læben. Der er ikke så meget, vi kan gøre ved det. Nu skal vi bare afsted med det fly og ned at have startet op for den PlayStation, siger den danske forsvarsspiller.

Landstræner har tiltro til spillerne

Lejrkuller er oftest et ord, der bliver nævnt i situationer som denne.

Landstræner Heinz Ehlers frygter dog ikke, at der vil opstå uro eller irritation hos spillerne, fordi de bliver isoleret fra omverdenen.

- Det må vi bare acceptere. Det er vilkårene lige nu, og så må vi bare få det bedste ud af det, siger landstræneren til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg tror, spillerne er bevidste om, hvordan vilkårene er lige nu. De ved godt, vi skal få det bedste ud af det, og når de to første dage i karantæne er overstået, så tror jeg, vi er tilbage til normalen. Hvis vi altså ser bort fra, man ikke kan gå ud i byen og hygge sig på nogen måde.

Danmarks første kamp er mod Sverige 22. maj. Den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. De skal også møde Schweiz, Storbritannien, Rusland, Hviderusland, Slovakiet og Tjekkiet i den indledende pulje.

I år kan ingen hold rykke ned, fordi der ikke er blevet spillet oprykningskampe i de lavere lag på grund af coronavirus.