Ishockey VM

Derfor pryder Kim Larsens ansigt Danmarks omklædningsrum

Danmarks Ishockey Union har udsmykket Danmarks omklædningsrum ved VM i Letland med Kim Larsen, nationalsang og nationalsymboler.

Da spillerne på det danske ishockeylandshold tirsdag morgen trådte ud af to døgns isolation på deres hotelværelser og ind i deres omklædningsrum ved VM i Letland for første gang, ventede der dem lidt af en overraskelse.

For hele rummet var nemlig blevet udsmykket med danske symboler som Nyhavn, Himmelbjerget og Dannebrog.

- Jeg havde ingen anelse om det, så jeg blev sindssygt glad. Det er fedt med noget, man kan relatere til. Så det var en dejlig overraskelse. Det betyder noget særligt, siger den danske forsvarsspiller Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT.

Og det hele blev da også til i al hemmelighed takket være General Manager Kim Pedersen og Media Manager Claus Fonnesbech Christensen fra Danmarks Ishockey Union.

- Vi havde et stort ønske om at holde det internt og hemmeligt for spillerne, så de først ville se det, når de trådte ind i rummet for første gang. Og det lykkedes faktisk, så der var ingen, der vidste noget, inden de trådte ind, siger Claus Fonnesbech Christensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Så vi var jo spændte på, hvordan de ville reagere. Og det var en fantastisk reaktion. De var vildt begejstrede. Telefonerne røg frem med det samme, og der blev filmet og taget billeder. Det betød virkelig noget for dem, kunne man se.

Det er en sang, der er i hjertet hos alle os

Jesper Jensen Aabo

Landsholdet har Kim Larsen med overalt

Også Kim Larsen har fundet vej til det danske omklædningsrum i Riga. Den folkekære musiker, der døde i 2018, er i en tegnet udgave printet på en af væggene i rummet. Og ved siden af fremgår en del af teksten til sangen 'Vi er dem', som Kim Larsen udgav i 1986.

Og det er der en ganske god grund til. For lige netop den sang - og Kim Larsen i det hele taget - har fået en ganske særlig betydning for det danske ishockeylandshold.

- Den sang betyder rigtig meget for spillerne. Vi havde en kæmpe oplevelse med VM på hjemmebane i 2018, hvor vi brugte den sang som målsang. Og det greb jo virkelig om sig, så vi valgte at holde fast i den. Så forrige år brugte vi den faktisk igen ved VM i Slovakiet i form af en optagelse af fællessangen fra VM på hjemmebane i 2018. Og der var flere af spillerne henne og sige, at de fik gåsehud, da de hørte sangen. De har ligesom adopteret den sang i hjertet, siger Claus Fonnesbech Christensen til TV 2 SPORT.

Og han bakkes op af spillerne:

- Det er en sang, der er i hjertet hos alle os, der spillede VM på hjemmebane i 2018. Den betyder noget helt særligt efter den oplevelse, og så er det bare en fed sang. Vi håber, at vi kan genskabe den følelse her under dette VM, siger Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT.

Kim Larsen-sangen gik i hjerterne på de danske spillere, da den blev brugt som målsang ved VM på hjemmebane i Boxen i Herning og Royal Arena i København i 2018. Her blev sangen også en favorit blandt hjemmepublikum, der i høj grad sang med på sangen i forbindelse med danske scoringer.

Også ved VM i Letland, der begynder fredag, kommer 'Vi er dem' fra Kim Larsen til at være officiel dansk målsang. I hvert fald hvis arrangørerne tillader det.

Danmarks VM begynder lørdag, hvor Sverige venter i første kamp. Den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmark skal også møde Schweiz, Storbritannien, Rusland, Hviderusland, Slovakiet og Tjekkiet i den indledende pulje.