Ishockey VM

Danmark slår Sverige og skriver VM-historie

Danmark fik en formidabel start på VM i ishockey, hvor Sverige blev besejret i premierekampen.

Det gode kommer til dem, der venter - og til dem, der kæmper.

Lørdag lykkedes det endelig for Danmarks ishockeylandshold at slå Sverige i en VM-kamp, og dermed er stimen på 11 svenske sejre i træk brudt.

  • Danmark - Sverige 4-3
  • Efter 1. periode: 0-0
  • Efter 2. periode: 3-2 (0-1, Carl Klingberg. 1-1, Nicklas Jensen. 1-2, Henrik Tommernes. 2-2, Nicklas Jensen. 3-2, Emil Kristensen.)
  • Efter 3. periode: 4-3 (4-2, Nicklas Jensen. 4-3, Carl Klingberg)

- Det er ubeskriveligt. Jeg kan ikke huske, jeg har haft sådan en følelse her før, siger Jesper Jensen Aabo efter kampen.

Sverige er den nation, Danmark oftest har mødt i VM-sammenhæng, og først i april lykkedes det Danmark at slå de blågule - det skete i en testkamp.

Derfor havde danskerne lige dele respekt for svenskerne og tro på sig selv inden VM-premieren i Letland, der blev indledt med en målløs periode.

I anden periode kom der straks mere gang i kampen mod verdensmestrene fra 2017 og 2018. Efter et par minutter udnyttede Carl Klingberg en dansk fejl, men 1-0 til svenskerne var ikke nok til at slå danskerne ud af kurs.

Især Nicklas Jensen spillede en stor periode, og med to scoringer og en assist spillede han en hovedrolle, da Danmark vendte kampen og forlod isen med en føring på 3-2.

- Vi spiller virkelig tålmodigt. Vi laver en fejl, der koster et mål, men det glemmer vi hurtigt og arbejder videre. Og så er vi skarpe på chancerne. Vi spiller en virkelig god kamp indtil videre, sagde Nicklas Jensen til TV 2 SPORT efter anden periode.

Danmark under pres i tredje periode

I starten af tredje periode blev det danske hold svækket, da Nicholas B. Jensen måtte forlade isen med en skade. Han slog sig, da han blev tacklet op ad banden, og derfra kom Danmark under pres.

Men takket være en stor redning af Sebastian Dahm var stillingen uforandret, da Sverige fik en udvisning midt i perioden.

Det var tæt på en svensk udligning, da danskerne blev reddet af sidste skanse. Video: TV 2 SPORT

Det blev afgørende, da Danmark udnyttede overtalsperioden - og endnu engang var Nicklas Jensen manden i centrum, da han sendte pucken i nettet med 12 minutter tilbage af kampen.

4-2 til Danmark, og pludselig var sensationen tæt på virkelighed, men sejren kom ikke i hus uden en heroisk indsats i den danske defensiv.

Efter et face-off måtte den danske keeper tænke hurtigt. Video: TV 2 SPORT

Med ni minutter tilbage af kampen reducerede Klingberg til 4-3, og det gjorde den sidste del af kampen til ren overlevelse for Danmark.

Ikke overraskende spillede Sverige uden målmand i det sidste minut, og med en markspiller mere på banen lagde svenskerne et massivt pres mod det danske mål. Det lykkedes dog at holde stand, og dermed har Danmark også besejret Sverige i en VM-kamp.

- Det er et vanvittigt flot resultat af Danmark. Det er et stærkt, at vi slår Sverige i åbningskampen ved VM, og det er fuldt fortjent efter sådan en flot præstation, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

VM i ishockey vises direkte på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.