Ishockey VM

Dansk VM-stjerne ville tilbage på banen, men endte på hospitalet

Mikkel Bødker har det fint, men har balanceproblemer efter det hårde slag i siden af hovedet.

Den danske VM-spiller Mikkel Bødker har endnu en gang bevist, at ishockeyspillere er lavet af noget særligt.

Tirsdag blev den mangeårige NHL-spiller ramt på venstre øre af en puck, som blev sendt mod målet af holdkammeraten Philip Bruggisser, og blødende forlod Bødker hallen i Riga.

I stedet for at vende tilbage på banen og kæmpe videre mod Storbritannien, skulle han en tur på hospitalet. Men selvom hans øre var flækket, og blodet løb, håbede han selv på at kunne spille videre, fortæller han torsdag.

- I momentet tænkte jeg faktisk på at få det syet og så kom tilbage på isen. Men da vi skulle på hospitalet, tænkte jeg da, at det var lidt voldsommere end først antaget. Men jeg kunne godt høre på øret efter slaget, så det var jeg ikke så nervøs for, skriver Mikkel Bødker til TV 2 SPORT.

Pucken ramte ham hårdt, men heldigvis fik han ikke hjernerystelse. Han husker da også hele episoden.

- Efter slaget tænkte jeg ikke rigtigt så meget andet end at det nok var bedst jeg kom af isen og fik kigget på det.

Tvivlsom i resten af VM

31-årige Bødker endte i stedet med 35 sting og en status som tvivlsom i resten af Danmarks kampe.

Tror du, at du kommer tilbage på isen ved VM?

- Vi tager en dag ad gangen og er i dialog med lægerne hele tiden. Så der ikke sker noget forhastet, siger Bødker, der stadig mærker eftervirkningerne fra slaget.

- Jeg har det fint. Jeg har lidt balanceproblemer, som er meget normalt efter et hårdt slag til siden af hovedet og øret. Jeg får behandling på øret af vores læge Anne Mette Stausholm to gange om dagen, og hun har været en stor hjælp.

Danmark har stadig mulighed for at spille sig i kvartfinalen. De har hviledag torsdag, inden de fredag aften klokken 19.10 møder Hviderusland i en nøglekamp.