Ishockey VM

Danmark færdig ved VM efter kæmpe drama

Tjekkiet fik annulleret et sejrsmål i overtiden, og i stedet skulle Danmarks sidste VM-kamp afgøres efter straffeslag.

Danmark - Tjekkiet: 1-2

  • 1. periode: 1-0
  • 2. periode: 0-0
  • 3. periode: 0-1
  • Forlænget spilletid: 0-0
  • Straffeslag: 3-4

Danmark tabte sin sidste gruppekamp ved VM i ishockey og er dermed ude af turneringen. Det skete efter en dramatisk afgørelse på kampen mod Tjekkiet.

Tjekkiet får mål annulleret efter slutfløjt Video: TV 2 SPORT

Hvis drømmen om kvartfinalen skulle lykkedes, havde det krævet en dansk sejr og russisk hjælp i deres kamp mod Sverige.

- Tjekkiet styrede det meste af kampen, men igen vi gav os selv en chance. Det har vi gjort mod de større hold igennem hele turneringen, så det kan vi være utrolig stolte af. Vi får endda en second chance i overtiden og får muligheden for at tage sejren i straffeslag, men det går ikke vores vej.

- Måske er det fortjent nok, at tjekkerne tager pointene, men jeg ærgrer mig lige nu. Jeg synes, vi har spillet en stor turnering hele holdet, og det kan vi være stolte af, siger Nicklas Jensen til TV 2 SPORT.

Nicklas Jensen scorede til 1-0 for Danmark mod Tjekkiet ved VM. Video: TV 2 SPORT

Netop Nicklas Jensen bragte Danmark foran efter få minutter af første periode. Resten af kampen var de under konstans pres af tjekkerne, som flere gange var tæt på udligningen. Det lykkedes først for dem fem minutter inde i tredje periode med Dominik Kubalik efter flot tjekkisk opspil.

I overtiden scorede Tjekkiet sejrsmålet med 23 sekunder tilbage af kampen. Troede de. Men da den røde løber blev rullet ud på isen, skøjtede dommerne i stedet over og så målet igennem på video, og de kom frem til, at der var offside i optakten til målet.

I 3. periode scorer Tjekkiet til 1-1 i VM-kampen mod Danmark. Video: TV 2 SPORT

I stedet blev tiden sat til 1 minut og 42 sekunder tilbage af overtiden. Danmark overlevede den resterende tid og fik kampen ud i straffeslag.

Her scorede Tjekkiet på alle sine forsøg, mens Danmark brændte på to af forsøgene.

Tjekkerne forlænger med sejren livet i turneringen, mens Danmark slutter på ni point - det tredjebedste facit nogensinde.

Se stillingen i Danmarks VM-pulje her.