Ishockey VM

Dansk kaptajn chokeret over landstræners beslutning

De store nationer har ved VM fået mere respekt for det danske landshold, mener landstræner Heinz Ehlers.

Det lykkedes ikke at komme i kvartfinalen, men ishockeylandstræner Heinz Ehlers ser tilbage på et VM, hvor der har været klare fremskridt i de danske præstationer.

Danmark har gjort det svært for alle modstandere undervejs, og landstræneren slår fast, at selv de store ishockeynationer er begyndt at respektere den danske modstandskraft.

- Vi er ikke sjove at møde. Når vi har siddet i omklædningsrummet efter kampene og har hørt, hvordan slovakkerne og tjekkerne har jublet over en sejr over os, så giver det os en god følelse.

Jeg var lige så chokeret som alle andre

Jesper Jensen Aabo, ishockeyspiller

- De der topnationer er lige pludselig glade for at slå Danmark. Jeg føler, vi har nærmet os de store nationer. Spillerne har fulgt slagplanen slavisk, og det har givet os muligheder mod alle, siger Heinz Ehlers.

Ehlers chokerede med målmandsskift

I den afgørende straffeslagskonkurrence mod Tjekkiet chokerede han spillerne ved pludselig at hive førstemålmand Sebastian Dahm ud af målet, efter at Dahm var blevet passeret tre gange i træk.

I stedet kom debutanten Mads Søgaard ind i buret. Men også han måtte give fortabt over for de tjekkiske skytter.

- Jeg var lige så chokeret som alle andre. Det har jeg aldrig set før. Men det var en følelse, Heinz havde, og hvis det var lykkedes, havde det jo været en genistreg, siger kaptajn Jesper Jensen Aabo.

Et forsøg på at forvirre tjekkerne

Ehlers forklarer det usædvanlige træk med en pludselig indskydelse i et forsøg på at forvirre tjekkerne.

- I det øjeblik tænkte vi, at det måske ville være bedre at få en større målmand ind. Men det hjalp jo lige fedt.

- Jeg har gjort det før, mens jeg var træner i Schweiz. Man skal virkelig tænke sig godt om. Jeg har talt med Dahm bagefter, og han var helt indforstået med det, siger Heinz Ehlers.

Danmark tabte den afsluttende gruppekamp med 1-2. Kun en sejr havde holdt de danske kvartfinalemuligheder i live.