Ishockey VM

- Han viste sit store værd og hjerte i de afgørende boxplay

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green giver karakterer til de danske ishockeyherrer og landstræner Heinz Ehlers efter VM-nederlaget til Tjekkiet.

For anden gang ved VM i Letland fik Danmarks ishockeyherrer point mod en ishockeystormagt, men det ene point mod Tjekkiet var ikke nok til at bevare chancen for en kvartfinale.

I stedet måtte danskerne takke af for denne gang efter 1-2-nederlaget mandag aften.

Det blev til i alt ni point og en sjetteplads i gruppen. Tirsdag afgøres det, om Danmark slutter på 11.- eller 12.-pladsen ved VM.

Herunder kan du se Morten Greens karakterer til de danske spillere og landstræner Heinz Ehlers for præstationen mod Tjekkiet, men TV 2 SPORTs ishockeyekspert benytter også lejligheden til at evaluere hver enkelt danskers samlede VM-præstation.

Greens karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • #32 Sebastian Dahm

  Målmand

  Dahm afsluttede sin flotte VM-turnering med endnu en super kamp.

  5
 • #30 Mads Søgaard

  Målmand

  Søgaard kom på isen i straffeslagskonkurrencen, men det er ikke nok til en karakter.

  UB
 • #9 Frederik Storm

  Forward

  Kæmpede og vandt nærkampe igen. Kom desværre ikke på måltavlen ved dette VM, men Storm viste igen, hvor vigtig han er for landsholdet på trods af sin knæskade.

  4
 • #10 Niklas Andersen

  Forward

  Kom ind midtvejs i kampen i stedet for Mathias From og viste, at han holder på dette niveau og er en mand for fremtiden.

  4
 • #11 Alexander True

  Forward

  True afsluttede sin første VM-turnering med endnu en god kamp. Han tog et kæmpe ansvar under hele VM og var komplet over hele banen.

  4
 • #15 Matias Lassen

  Back

  Ny god kamp af Lassen og uden tvivl hans bedste VM-turnering i karrieren. Klokkede masser af minutter i det defensive spil og var stabil med pucken.

  4
 • #17 Nicklas Jensen

  Forward / Kampens spiller

  Igen mod Tjekkiet var Jensen Danmarks bedste offensive spiller, og han scorede et flot mål i powerplay. Han leverede en super VM-turnering på højeste hylde.

  5
 • #22 Markus Lauridsen

  Back

  Nyt point af Danmarks powerplay-dirigent. Fører lige nu backernes pointliga med syv point, hvilket selvfølgelig er meget imponerende. Leverede en VM-turnering på vanvittigt højt niveau.

  5
 • #25 Oliver Lauridsen

  Back

  Han viste sit store værd og hjerte i de afgørende boxplay - både i slutningen af den ordinære tid og i overtid.

  4
 • #28 Emil Kristensen

  Back

  Endnu en god landskamp af Kristensen. I Letland fik han virkelig kæmpet sig tilbage i landsholdsvarmen efter mange skader de seneste par år. Flot VM-turnering.

  4
 • #29 Morten Madsen

  Forward

  Rutinerede Madsen slog mod Tjekkiet min rekord for antal spillede kampe i A-gruppen (97). Han gjorde det med manér og viste igen sit store værd for dette VM-hold - specielt i undertalsspillet.

  4
 • #33 Julian Jakobsen

  Forward

  Var flyttet ned i tredjekæden mod Tjekkiet, men viste, at han også kunne løfte den opgave. Blandt andet med en flot aflevering til Niklas Andersen i 3. periode. Jakobsen viste igen i år, at han stadigvæk holder VM-niveau.

  4
 • #38 Morten Poulsen

  Forward

  Poulsen blokerede skud og arbejdede igen kopiøst. Blandt andet i det vigtige undertalsspil. Viste under hele VM, at han er en super rollespiller for det danske landshold.

  4
 • #40 Jesper Jensen

  Forward

  Skabte igen offensive momenter med sin gode fart. Jensen leverede en rigtig flot VM-turnering både offensivt og defensivt. Han skabte chancer og var en leder på isen, men fik desværre ikke gang i pointproduktionen.

  5
 • #41 Jesper Jensen Aabo

  Back

  Spillede igen over 25 minutter og viste endnu en gang, hvor vigtig han er for den danske backlinje. Det var hans første VM som kaptajn, og han styrede tropperne med blandt andet mest istid af alle spillere.

  5
 • #43 Nichlas Hardt

  Forward

  Igen en vigtig rolle i den danske andenkæde med mange vundne nærkampe. Det var dejligt at have Hardt tilbage på det danske VM-hold, hvor den danske andenkæde spillede rigtig godt. Desværre fik de ikke produceret nogen mål.

  4
 • #47 Oliver Larsen

  Back

  Larsen kom ikke på isen mod Tjekkiet, og hans rolle blev mindre, efterhånden som VM-turneringen skred frem. Men Larsen er uden tvivl en vigtig brik for landsholdet fremover, og denne turnering gav ham vigtig erfaring.

  UB
 • #48 Nicholas B. Jensen

  Back

  Danmarks bedste back mod Tjekkiet, hvor han med sin fysik var en force mod den tjekkiske offensiv. Kæmpede desværre med en skade i løbet af turneringen, men viste ved dette VM, hvor vigtig han er for holdet.

  5
 • #50 Mathias Bau

  Forward

  Bau var tilbage i den danske lineup og scorede et superflot mål på straffeslag. Han var inde og ude af den danske holdopstilling under VM, men flot, at han nåede at kæmpe sig tilbage fra sin alvorlige skade. I enkelte kampe bidrog han med sin fysik og offensive instinkt.

  4
 • #72 Nicolai Meyer

  Forward

  Dygtig offensivt og i powerplay og var blandt andet involveret i forarbejdet til Nicklas Jensens mål. Det var lidt op og ned i løbet af turneringen, og han havde lidt problemer nærkampsspillet, men samtidig udfyldte Meyer en vigtig rolle i det danske powerplay - specielt efter Mikkel Bødkers skade.

  4
 • #75 Mathias From

  Forward

  From blev erstattet rimelig tidligt af Niklas Andersen, men under VM fik han vist, hvilke offensive kvaliteter han har, og at han er en fremtidig VM-spiller for Danmark.

  UB
 • #95 Nick Olesen

  Forward

  Kampen mod Tjekkiet beskriver Nick Olesens VM-turnering meget godt. Stor arbejdsindsats, stærk i nærkampene, men fik desværre ikke gang i målscoringen. Klart godkendt VM.

  4
 • Heinz Ehlers

  Landstræner

  Skabte igen et stort resultat mod en ishockeystormagt. Holdet spillede syv kampe uden de store udfald på grund af god forberedelse og organisation. Tæt på at skabe en tredje VM-kvartfinale i historien.

  5