Ishockey VM

Eksperter blåstempler Danmarks VM

Danmark havde til det sidste chancen for at komme i VM-kvartfinalen, hvilket gør den samlede indsats til mere end godkendt, mener Morten Green.

Sejr over Sverige, ét point mod Tjekkiet, ni point totalt og en chance for at komme i kvartfinalen før sidste gruppekamp.

De danske ishockeyherrer leverede en VM-præstation, der får TV 2 SPORTs ishockeyeksperter til at løfte på hatten.

- Det var en rigtig flot slutrunde, Danmark spillede. De fik mange point og slog Sverige, lyder det fra Lasse Degn.

Morten Green, der sammen med Jimmy Bøjgaard kommenterede alle de danske gruppekampe, mener, at danskernes sidste gruppekamp mod Tjekkiet opsummerer den danske VM-indsats meget godt.

- Danmark var oppe mod et verdensklassehold og trak den hele vejen til straffeslag for at have chancen for at gå videre til kvartfinalerne. Når man gør det, må det være et VM, der er mere end godkendt, siger Morten Green og fortsætter:

- Danmark spillede flotte kampe hele vejen igennem. De spillede med et kæmpe hjerte, stor stolthed for løven på brystet og var utrolig godt organiseret. Ja, til tider scorede holdet ikke mål, men det kommer man altid ud for i en VM-turnering. Danmark var også hårdt ramt af, at Mikkel Bødker måtte udgå tidligt i turneringen med en skade.

Skulle have haft tre point mod Storbritannien

Morten Green har kun en lille ting at udsætte på den danske indsats i Letland.

- Det er, at det ikke blev til tre point mod Storbritannien. Ellers synes jeg, at det var superflot. I dag havde tjekkerne kniven for struben, men alligevel fik danskerne kampen ud i straffeslag. Det var flot, og det var en rigtig stor VM-turnering af det danske hold, slutter Green.

I det nuværende A-VM-format - indført i 2012 - har Danmark kun to gange tidligere høstet flere point end ni. Det var i 2016 og 2018, hvor der begge gange blev hentet 11 point.

Tirsdag afgøres det, om Danmark slutter på 11.- eller 12.-pladsen ved VM i Letland.

Se VM i ishockey på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Se vores VM-sendeplan her.