Ishockey VM

Ordet 'fiasko' er ikke engang dækkende i Sverige lige nu

Det svenske ishockeylandshold er overraskende ude af VM allerede inden kvartfinalerne efter endnu et nederlag mandag aften.

En niende- eller en tiendeplads er nu, hvad Sverige har mulighed for at opnå ved VM.

Bliver det en tiendeplads, vil det være en tangering af nationens dårligste VM-resultat fra 1937. Samtidig er det første gang siden det nuværende VM-format så dagens lys i 1992, at Sverige misser slutspillet.

Det er de iskolde fakta efter Sveriges VM-exit mandag aften. Et exit, der blev kulminationen på en turnering, der for vores blå-gule naboer har budt på den ene skuffelse efter den anden.

I løbet af verdensmesterskabet har de svenske medier og eksperter været ude med hård kritik af deres hockey-helte, men for den stolte ishockey-nation, der blandt andet vandt VM i 2018, var det endelige farvel til turneringen inden kvartfinalerne den ultimative skuffelse:

Udover de korte og præcise nyhedsoverskrifter gav en række svenske ishockeyeksperter sig også tid til at analysere det mislykkede verdensmesterskab.

Et totalt bundløst mørke

- Rusland slukker Sveriges slutspilsdrømme, og årets VM forvandles til et totalt bundløst mørke.

Sådan starter Aftonbladets journalist, Mats Wennerholm, sin klumme om Sveriges VM.

Her forsøger han at forklare, hvad der er gået galt for de svenske stjerner. Og efter nederlaget til Rusland mandag aften var dommen klar:

- Det opsummerer bare et verdensmesterskab, der ikke kan kaldes andet end en fiasko. To flade kampe i træk i begyndelsen af ​​turneringen ødelagde alt. Først 3-4 mod Danmark og derefter 0-1 mod Hviderusland. To nationer, Sverige aldrig har tabt til i VM-sammenhæng, skriver han.

De svenske spillere står tavse på isen efter nederlaget til Rusland.

Det er ikke mislykket, det er en fiasko

Den tidligere svenske landsholdsspiller Sanny Lindström giver også sit besyv med.

Han starter sin klumme i Expressen ud med at rose landsholdet for deres præstation mod Rusland, hvor de på trods af at have været foran i kampen endte med at tabe i straffeslag.

Lindström så gode takter i store dele af kampen, og netop derfor ærgrer han sig over, at det gode spil først blev fundet frem i den sidste kamp ved turneringen.

- Hvorfor startede de ikke turneringen på samme måde som i dag? Hvorfor lykkedes det ikke trænerne at skabe et klima, hvor de prioriterede hårdt arbejde og en stærk defensiv?

Samtidig sætter han den svenske landstræner under lup og håber på, at ishockey-forbundet vil analysere situationen grundigt.

- Johan Garpenlövs (den svenske landstræner, red.) rolle bliver formentlig sat i tvivl, og i betragtning af, at der er OL næste sæson, skal man fra forbundets side foretage en grundig analyse og derudfra træffe en beslutning. Det skal behandles som den fiasko, det faktisk er, og i det bærer Garpenlöv hovedansvaret, skriver Lindström.

Næsten junior-agtigt

Den svenske ishockeykommentator Niklas Wikegård, der også tidligere har både spillet og trænet professionelt, ser ingen større bommerter fra landstrænerens side. I hvert fald ikke i forhold til udtagelsen af spillere.

Til gengæld mener han, at turneringen har vist, at det svenske landshold mangler styrke både fysisk og mentalt.

- Svensk ishockey skal ændre sin tilgang til det fysiske spil eller finde sig i at blive et mellemhold eller endda et hold i den nederste halvdel af VM.

- Og så har vi det her med internationalt lederskab. Holdet har virket utroligt lille mentalt, næsten junior-agtigt. Jeg savner de rigtige ledere på det her niveau, siger Wikegård til Aftonbladet.

Se VM i ishockey på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY .