Ishockey VM

Forrygende detalje afgjorde VM-kvartfinale

Tyskerne var bagud 0-2 mod Schweiz, men gav aldrig op og står nu i deres første VM-semifinale i 11 år. Også USA er semifinaleklar.

Husker du Nicklas Jensens afgørende detalje mod Letland ved VM i 2016?

I straffeslagsafgørelsen mellem Schweiz og Tyskland gentog tyskernes Marcel Noebels kunststykket, som første gang blev set i OL-finalen i 1994, da den svenske ishockeylegende Peter Forsberg tryllebandt en hel ishockeyverden.

Noebels skøjtede til venstre, mens han med én arm på staven lagde pucken ind i højre side af målet.

Marcel Noebels lavede en 'Nicklas Jensen' og sendte Tyskland i VM-semifinalen for første gang siden 2010. Video: TV 2 SPORT

En perfekt Foppa-finte, og dermed kunne de tyske spillere bryde ud i vild jubel på isen i Olympic Sports Centre i den lettiske hovedstad Riga, for lørdag skal de spille VM-semifinale for første gang i 11 år.

Schweiz kom først på måltavlen

Kvartfinalen mellem Schweiz og Tyskland var på forhånd spået til at blive en spændende affære, og de to nationer skuffede på ingen måde på den front.

I de første 15 minutter af 1. periode spillede schweizerne og tyskerne dog afventende, men så viste Schweiz angrebsspil af høj klasse.

Ramon Untersander tog et godt løb mellem to fremadstormende tyskere, og da han modtog pucken, viste han ingen nåde. Én berøring og så skuddet - og så måtte Mathias Niederberger hente pucken ud af eget net.

Schweiz kom foran 2-0 med godt seks minutter tilbage af 2. periode. Fabrice Herzog var sidste mand på pucken efter en omstilling, der sad lige i skabet.

Med to et halv minut tilbage af perioden bragte Tyskland så spændende tilbage i opgøret. En stor schweizisk forsvarsfejl resulterede i flere tyske skud, der gav returpucke, og på den sidste fik Tom Kühnhackl passeret Leonardo Genoni i schweizernes mål.

Tyskland straffede schweizisk passivitet

I 3. periode forsøgte Schweiz at køre sejren hjem og havde blot fire skud på mål. Den passive tilgang til spillet straffede Tyskland med bare 44 sekunder tilbage.

Målmand Mathias Niederberger var skøjtet ud for at give plads til en ekstra tysk markspiller på isen, og det gav det ønskede resultat. Leon Gawanke udlignede til 2-2 og tvang kampen ud i overtid.

Da der ikke blev scoret i de ti minutters overtid med kun tre markspillere fra hvert hold på isen, skulle kvartfinalen afgøres i straffeslag.

Både Schweiz og Tyskland brændte deres to første forsøg, inden Timo Meier (Schweiz) og Dominik Kahun (Tyskland) scorede.

Noebels stod for presset

Heller ikke på deres fjerde forsøg fik de to nationer scoret, og da Gregory Hofmann også brændte schweizernes femte forsøg, kunne Marcel Noebels sende Tyskland i semifinalen.

Det gjorde forwarden fra DEL-klubben Eisbären Berlin med den forrygende detalje. Overraskelsen var dermed en realitet. 3-2 til Tyskland.

Den tyske kaptajn Moritz Müller var ovenud lykkelig efter Tysklands overraskende sejr over Schweiz i VM-kvartfinalen. Video: TV 2 SPORT

Sidste gang tyskerne var i VM-semifinalen, tabte de, og de tabte også den efterfølgende bronzekamp.

USA er også kvartfinaleklar

I den anden kvartfinale torsdag eftermiddag blev det til en amerikansk storsejr over Slovakiet.

USA grundlagde sejren i 1. periode med tre mål og endte med at booke billet til semifinalerne med en 6-1-sejr.

Fordi amerikanerne høstede flest point af alle i det indledende gruppespil, skal de i semifinalen møde det hold, der gik videre fra gruppespillet med færrest point.

Det bliver dermed enten Tyskland eller Canada, hvis canadierne klarer sig videre fra kvartfinalemødet med russerne.

De sidste to kvartfinaler spilles torsdag aften.

Ruslands olympiske komité vs. Canada

  • Kanal: TV 2 SPORT
  • Kampstart: Klokken 19.10

Finland vs. Tjekkiet

  • Kanal: TV 2 SPORT X
  • Kampstart: Klokken 19.10