Ishockey VM

Mikkel Bødker kommer med bøn til NHL-danskerne

Den danske ishockeyprofil håber, at Danmark stiller i absolut stærkeste opstilling i OL-kvalifikationen i slutningen af august.

Aldrig har Danmark haft et ishockeyhold med til vinter-OL.

Det er den tidligere danske NHL-spiller Mikkel Bødker fuldt ud indstillet på at lave om på, og han håber, at de nuværende danske NHL-spillere også melder sig klar til at hjælpe landsholdet i kvalifikationen til vinter-OL i Beijing i 2022.

For ifølge Bødker er der tale om bærende kræfter.

- Det er enormt vigtigt, at vi får alle med, sagde Mikkel Bødker, da han søndag gæstede TV 2 SPORTs VM-studie i forbindelse med finalen mellem Finland og Canada.

- Du kan nævne navnene: Lars (Eller), Frans (Nielsen), Frederik (Andersen), Nikolaj (Ehlers), der løber og laver 20 mål, og det samme gør Oliver Bjorkstrand. Det er spillere på allerøverste hylde, og det vil gøre en kæmpe forskel at få dem hjem.

Danmark skal være en OL-nation i ishockey

Mikkel Bødker optræder i dag for HC Lugano i Schweiz, men i perioden fra 2008-2020 spillede han 709 kampe i NHL, der er verdens stærkeste ishockeyliga.

I VM-studiet var Bødker flankeret af de tidligere danske landsholdsspillere Lasse Degn og Frederik Åkesson. Degn var en del af dét danske landshold, der sikrede oprykning til A-gruppen i 2002, og tidligere og efter var Åkesson også med på VM-holdet.

Bødker håber, at han kan være en del af dét hold, der løfter Danmark op til at være en OL-nation i ishockey.

- Det synes jeg, at tiden er inde til, sagde han søndag.

Næsten tilbage på 100 procent

Mikkel Bødker nåede blot at være med i tre kampe for Danmark ved det netop overståede VM i Letland.

I kampen mod Storbritannien blev den danske ishockeyprofil ramt på sit venstre øre af pucken, og øret var efterfølgende så ilde tilredt, at det måtte syes med 37 sting på universitetshospitalet i Riga.

Phillip Bruggissers afslutning ramte Mikkel Bødker lige på øret. Video: TV 2 SPORT

Søndag var Bødkers problemer med balancen næsten væk.

- Status er, at jeg er ved at være 100 procent tilbage på min balance, og øret heler rigtig fint, så det ligner et øre igen. Det kan jeg takke den lettiske læge for.

- Men ellers er det dejligt at være hjemme ved min hustru og hund igen og nyde den danske sommer, sagde han.

I den afsluttende OL-kvalifikation er Danmarks modstandere Norge, Sydkorea og Slovenien. Kampene skal spilles i Norge fra 26.-29. august, og kun gruppevinderen kommer til vinter-OL i 2022.

TV 2 SPORT sender Danmarks OL-kvalifikationskampe.