Ishockey

NHL-målmanden Matiss Kivlenieks død i fyrværkeriulykke

Lettiske Matiss Kivlenieks er død i en alder af 24 år. Han var holdkammerat til Oliver Bjorkstrand i NHL.

Den 24-årige NHL-målmand Matiss Kivlenieks fra Letland er død. Det oplyser landets ishockeyforbund på sin hjemmeside.

Kivlenieks har i de to seneste sæsoner repræsenteret NHL-klubben Columbus Blue Jackets, hvor han er holdkammerat med danske Oliver Bjorkstrand.

Blue Jackets skrev, at Kivlenieks afgik ved døden søndag aften efter et tragisk uheld, hvor han pådrog sig hovedskader i et fald.

Den udlægning blev senere mandag afkræftet af det lokale politi. Politikommissær Jason Meier fortæller ifølge ESPN, at Kivlenieks døde af brystskader som følge af fyrværkeri.

Batteriet væltede og skød mod personer. Ifølge Meier sad Kivlenieks i et boblebad og forsøgte at flygte sammen med flere andre personer, men blev altså ramt.

Ambulancefolk ankom 4 minutter og 38 sekunder efter nødopkaldet. Herefter blev han kørt på hospitalet, hvor hans liv ikke stod til at redde.

- Vi er chokerede og bedrøvede over tabet af Matiss Kivlenieks, og vi sender vores dybeste sympati til hans mor, Astrida, hans familie og venner i denne frygtelige tid, sagde klubpræsident i Columbus Blue Jackets John Davidson tidligere på dagen i en pressemeddelelse.

Kivlenieks fik spilletid i to NHL-kampe i den forgangne sæson og har samlet spillet otte kampe i den nordamerikanske ishockeyliga.

For nylig deltog han ved VM, som Letland var enlig vært for, efter at Hviderusland havde fået frataget sit delvise værtskab.

Her vogtede han blandt andet buret, da Letland sensationelt slog Canada med 2-0.