Ishockey

19-årig bliver første NHL-spiller til at springe ud som homoseksuel

Luke Prokop fra Nashville Predators er den første NHL-spiller i historien, der offentligt springer ud som homoseksuel.

Den 19-årige ishockeyspiller Luke Prokop har mandag annonceret på sine sociale medier, at han er sprunget ud som homoseksuel.

Ifølge flere internationale medier – heriblandt The Guardian – er Prokop den første NHL-spiller, der offentligt springer ud som homoseksuel. Både af aktive og tidligere spillere.

- I dag kan jeg stolt fortælle offentligt, at jeg er homoseksuel, skriver den unge amerikaner indledningsvist i sit opslag og fortsætter:

- Det har været lidt af en rejse at nå til dette punkt i mit liv, men jeg kunne ikke være gladere over min beslutning om at komme ud. Jeg har fra en ung alder drømt om at blive NHL-spiller, og jeg tror på, at hvis jeg lever et autentisk liv, så vil det forbedre mine chancer for at fuldføre mine drømme.

National Hockey League (NHL) er den største ishockeyliga i USA. Det betyder med andre ord, at det er verdens største ishockeyliga.

Prokop har endnu ikke fået sin debut for NHL-holdet Nashville Predators, som han skrev en treårig kontrakt med i december.

Her blev forsvarsspilleren valgt i tredje runde af NHL-draften.

Holdet er stolt

Efter Prokops beslutning om at springe ud offentligt har ishockeyspilleren modtaget stor ros fra kolleager rundt omkring i verden.

Flere af holdkammeraterne og andre spillere roser Prokop, og det samme gør spillerens hold.

- Organisationen bag Nashville Predators er stolte af Luke for det mod, han viser ved at springe ud offentligt i dag. Vi vil støtte ham utvetydigt i de kommende dage, uger og år, hvor han fortsætter sin udvikling, siger holdet i en pressemeddelelse mandag.

NHL-kommissær Gary Battman har ligeledes valgt at takke Luke Prokop.

Han takker Prokop for at tage skridtet, som Prokop selv håber på vil bane vejen for flere ishockeyspillere i fremtiden. Det håber Gary Battman også på, vil blive en realitet.