Ishockey

- Det er godt gammeldags had, siger dansker før OL-skæbnekamp

Det danske ishockeylandshold kan skrive historie og for første gang spille sig til OL med en sejr søndag.

Se Danmark-Norge på TV 2 CHARLIE eller TV 2 PLAY fra klokken 15.45.

8. februar 2009. I den gamle hockeyarena Jordal Amfi i Oslo lider Danmark et smertefuldt nederlag på 3-5 og missede kvalifikationen til OL i Vancouver.

12 år senere står det danske ishockeylandshold der nu igen.

Vores nordiske naboer, som Danmark har kæmpet så mange betydningsfulde opgør mod gennem årene, er nu det eneste hold, der kan forpurre det danske ishockeylandshold i at skrive historie. En dansk sejr på Nye Jordal Amfi i Oslo søndag eftermiddag, og så skal Danmark for første gang i historien afsted til et vinter-OL med puck og stav under armen.

Vinder nordmændene derimod, er det dem, der står med billetten - og Danmark må igen tage tomhændet hjem.

Der er ikke mange hold, som Danmark hellere vil slå i en afgørende OL-skæbnekamp end lige netop nordmændene, hvis man spørger spillerne.

- Det er godt gammeldags had. Det kan vel ikke rigtig siges på andre måder. Vi har ikke særligt meget til overs for dem, og jeg tror ikke, de har særligt meget til overs for os. Det bliver en krig derude, siger Danmarks Mikkel Bødker til TV 2 SPORT.

- Vi er ikke så vilde med hinanden

- Det er en stor kamp. Det er det for alle, der sidder i bussen. Det bliver en rigtig stor oplevelse for os, og vi skal ud og nyde den, siger Bødker.

Mens Sverige i mange år har været det bedste ishockeyhold i Skandinavien, har Danmark og Norge været mere jævnbyrdige og spillet en række tætte kampe.

- Vi er ikke så vilde med hinanden. Men det er jo også fedt. Det er de fede kampe. Og så specielt i sådan en finale, siger Nikolaj Ehlers, der forventer en intens og svær kamp.

- De spiller meget fysisk. De har nogle rigtig gode spillere og kan score mål. Det har de vist. Så vi skal bare ud og gøre det, vi gør bedst. Få nogle skud på mål, bruge vores speed og så få pucken hurtigt ud af egen zone. Så tror jeg, vi giver os selv den bedste chance for at vinde den kamp, siger Ehlers til TV 2 SPORT.

Danmark har vundet de to første kampe over Slovenien og Sydkorea med samlet 15-4.