Ishockey

- Det går mig på, siger dansk profil før skæbnekamp

Mikkel Bødker og Nicklas Jensen imponerede ved VM, men venter stadig på scoringerne i OL-kvalifikationen.

Ishockeyprofilen Mikkel Bødker venter utålmodigt på, at der skal komme hul på hans personlige målbyld i OL-kvalifikationen i Oslo.

Sammen med Nicklas Jensen danner han ellers et forwardpar i topklasse, men duoen har ikke været involveret i en eneste af Danmarks hidtidige 15 scoringer i turneringen.

Og den rutinerede Lugano-forward lægger ikke skjul på, at det irriterer ham, at kæden ikke har bidraget til målfesten.

- Det er klart, at det går mig på, at jeg ikke kan hjælpe holdet med at lave nogle mål.

- Men jeg synes faktisk at vores kæde spiller godt, så det er ikke, fordi vi ikke har bidraget med noget, men mål er vigtige og forhåbentlig kan vi få dem sat ind mod Norge, siger Mikkel Bødker.

Storspillede under VM

Netop han og Nicklas Jensen var de store dansker stjerner ved VM for tre måneder siden, hvor de sammen skabte skræk og rædsel i modstandernes forsvar, inden Bødker måtte forlade turneringen med en skade.

Derfor er det overraskende, at de nu er en del af den eneste danske kæde, der ikke har fået gang i målscoringen.

- Jeg ved ikke, om der er en forklaring. Vi kæmper ihærdigt for sagen, men nogle gange vil pucken bare ikke ind over stregen. Man kan bare blive ved, trykke på samme knap og fortsætte.

- Jeg synes stadig, vi fungerer godt sammen. Det har vi ikke tabt. Vi skaber stadig en masse chancer, så mon ikke det kommer, siger Mikkel Bødker.

Den 31-årige forward er kommet sig helt over den grimme øreskade, der satte ham ud af spillet under VM.

- Det var ikke lige den måde, man ønsker at slutte et VM på. Jeg kæmpede med noget svimmelhed i tre uger, men det er heldigvis ikke noget, jeg mærker noget til længere, siger han.

Sammen med det danske landshold møder han søndag Norge i en afgørende kamp om adgang til OL.