Ishockey

Danmark sikrer historisk OL-deltagelse

Efter sejre i de første kampe mødtes Danmark og Norge i den afgørende OL-kvalifikationskamp.

Danmarks ishockeyherrer har skrevet historie!

Med en spinkel sejr over Norge er Danmark kvalificeret til vinter-OL i Beijing 2022. Det er første gang, Danmark deltager i en olympisk ishockeyturnering.

Norge - Danmark 0-2

  • 1. periode: 0-0
  • 2. periode: 0-1 Frederik Storm (efter 17:49 minutters spil)
  • 3. periode: 0-1 Nikolaj Ehlers (efter 16:48 minutters spil)

Både Danmark og Norge havde slået Slovenien og Sydkorea tidligere i kvalifikationsturneringen, og derfor mødtes de i en direkte duel om OL-billetten.

Fra start til slut svævede kampens betydning som en tung sky over spillet. Aktionerne bar præg af, at selv de mindste detaljer ville kunne få en enorm betydning for resultatet.

Ingen fik noget foræret, og i første periode måtte danskerne kæmpe hårdt for at stå imod det norske pres.

Det lykkedes takket være en solid præstation af Sebastian Dahm i målet og de defensive spillere foran ham, og derefter lysnede det lidt for Danmark.

I anden periode kom danskerne frem til flere gode muligheder, men først to minutter før afslutningen blev chancerne vekslet til mål.

Det skete, da Frederik Storm fik en friløber. Han han trak pucken med ind foran målet, hvor han snød den norske målmand og scorede til 1-0.

- Han har høj fart og gennembrudskraft, og på landsholdet har han været en kulturbærer i mange år. Det er et supervigtigt mål, hvor han er klar til at tage det slag, der kommer, når han tager turen ind foran. Og så en lækker detalje fra forhånd til baghånd, så der bliver plads til, at han kan lægge den stille og roligt ind, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

Føringen kastede et helt andet lys over tredje periode, hvor de norske spillere var på vej ud i mørket, mens danskerne øjnede lyset for enden af de 60 minutter på isen.

Igen stod Danmarks defensiv rigtig godt, og kort før tid blev den norske jagt på en udligning spoleret. Med cirka tre minutter tilbage af perioden var en norsk fejl med til at give Nikolaj Ehlers frit løb mod målet. Han øgede sikkert til 2-0, og dermed var Danmarks første OL-billet reelt i hus.

- Set over hele kampen synes jeg, det er fortjent, Danmark vinder, konkluderer Morten Green midt i den danske jubel.

- Det blev et kæmpe drama. Men Nikolaj Ehlers var den helt rigtige mand at få sendt afsted til sidst.

Danmarks OL-kval

  • Danmark - Slovenien 4-3
  • Danmark - Sydkorea 11-1
  • Danmark - Norge 2-0