Ishockey

Landstrænerens rørende tale til OL-holdet

Efter Danmarks sejr over Norge talte Heinz Ehlers for sine landsholdsspillere. Både træneren og spillerne var rørte efter OL-kvalifikationen.

Store sejre og store følelser går hånd i hånd, og ishockeylandsholdets OL-kvalifikation er ingen undtagelse.

Det fortæller flere spillere efter 2-0-sejren over Norge, der sikrer dansk deltagelse i den olympiske ishockeyturnering for første gang.

Følelsesladet var landstræner Heinz Ehlers også, da han tog ordet i omklædningsrummet:

- Guys. Stor, stor tak for indsatsen. Det føltes som en evighed, da vi startede med den første samling i juni. Og jeg skal være ærlig at sige – uha – det er tæt på tårer lige nu. Det er ikke så tit, indledte han sin tale til spillerne.

- Det er et utroligt stolt øjeblik i mit hockeyliv. Der er ingen tvivl om, det er rørende og bevægende lige nu, sagde han lidt senere i talen, hvor han også takkede staben omkring holdet.

Særligt øjeblik mellem far og søn

Både Danmark og Norge havde vundet de to første kampe i OL-kvalifikationen. Derfor ville vinderen af kampen søndag eftermiddag gå videre til OL i Beijing. For flere af de danske spillere var det sidste udkald, inden de planlægger at indstille karrieren, før vi når frem til vinter-OL i 2026.

- Der var mange, inklusive mig, der havde svært ved at holde tårerne inde. Når det føles på den måde for mig, så føles det nok lidt mere vildt for Peter Regin, Frans Nielsen og de andre, lidt ældre spillere, siger Nikolaj Ehlers.

Han er søn af landstræner Heinz Ehlers, og de to havde en særlig snak efter sejren over Norge. Det fortæller landstræneren efter kampen:

- Jeg kommer ind og er glad, stolt og bevæget. Så kommer han ind i træneromklædningsrummet og kigger på mig. Jeg kunne godt se, det var tæt på tårer – og så kom de selvfølgelig også lidt fra mig. Det er en forløsning for mange mennesker og mange spillere og for dansk hockey, siger Heinz Ehlers.

Sønnike og målscorer til 2-0 tilføjer:

- På bænken ser man en lidt anderledes Heinz/far. Men efter kampen var han meget rørt. Lad mig sige det sådan. Det er det største, der er sket for dansk ishockey nogensinde. Det bliver ikke større.

Danmarks ishockey-spillere vandt 2-0 over Norge og har dermed kvalificeret sig til OL. Video: TV 2 SPORT